Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

oooiky

Becerikli
RTX 4060 & i5 12450H modeline sahibim, ekran kartım 105W. Prize takılıyken voltaj dalgalanması ve drop yaşıyorum. FurMark testinde 100W ile başlayıp gittikçe 88 W a kadar düşmeye başladı. Pilde kullanırken sabit 45 W alabiliyorum, adaptör ile ilgili mi bir sıkıntı var bilemiyorum ya da sıcaklık kaynaklı olabilir mi?

Ekran görüntüsü 2025-07-23 210638.webp

Ekran görüntüsü 2025-07-23 210836.webp

Çözüm
Adaptör cihazın birebir orijinal adaptörü değil mi? Adaptör sıcaklığı derken de adaptör de bir sorun varki ortaya sıcaklık oluşturuyor olma ihtimali de yüksek.

Hocam benim BIOS'da battery Boost açıkmışda alakası var mı?

1. görsel ne 2. görsel ne anlamadım tam olarak? Yani modlar ne ve 10W'a kadar düşüyor mu?

Bende aynı model var 99W çekip 77 derece çalışması bana anormal iyi geldi. Bende ki cihaz 80 derece aşağısı görmüyor.

1. Görsel pilde 43-45W arası çalışıyor. 2. görsel adaptör ile sizin BIOS'unuzda Battery Boost açık mı acaba?

Adaptör cihazın birebir orijinal adaptörü değil mi? Adaptör sıcaklığı derken de adaptör de bir sorun varki ortaya sıcaklık oluşturuyor olma ihtimali de yüksek.
Hocam Battery Boost'u kapattım, şu an boşta 36 derece ile çalışıyor. FurMark'ta 104W gördüm ama gpu %96'lara düştü, 99w çalışıyor.

Sorunu çözdüm BIOS'tan battery Boost'u kapatmam yeterli oluyormuş. Voltaj düzeldi, sıcaklıklar düzeldi. Şu an boşta 34 derecede. Umarım ileride birilerin katkı sağlarım.
Yıllardır kapatmadan kullandım o kadar fark etmemesi lazım ya.

Ben işlemci sıcaklığını yazdımda çünkü normalde ekran kartına yüklendiğim zaman bile CPU ısınıyordu şimdi stabil 60 65 takılıyor.

Yıllardır kapatmadan kullandım o kadar fark etmemesi lazım ya.

Bunun bir açıklması yok mu kimse konu açmamış şu an Uncharted ultrada 80 FPS GPU 75 derece (90W) CPU 60 derece (14 W)

Son düzenleme: