Makaleler
6
Merhaba,

Bu aralar canım çikolata çekti. Ama bitter çikolata yemek istiyorum. Mide bulandıran, şekerin hunharca basıldığı çikolataları yemektense bitter çikolata daha iyi oluyor. Şeker oranı düşük olan, kalitesi de idare eder olan fiyat/performans bir bitter çikolata önerir misiniz?

Şeker oranı düşük bitter diye bir şey yok, bitter şekersiz olur. Nestle'nin ki iyidir.
Hocam "Bitter" adı altında satılan çikolatalara baktığımda içindekiler kısmında şeker olduğunu da görüyorum bu sebeple öyle dedim. Mesela Nestle'nin de bitter çikolatasında şeker var mış şimdi baktım. Ama ETİ ve Ülker markasının bitter çikolatalarına göre daha düşük şeker içeriyormuş.

Hocam "Bitter" adı altında satılan çikolatalara baktığımda içindekiler kısmında şeker olduğunu da görüyorum bu sebeple öyle dedim. Mesela Nestle'nin de bitter çikolatasında şeker var mış şimdi baktım. Ama ETİ ve Ülker markasının bitter çikolatalarına göre daha düşük şeker içeriyormuş.
Bitter oranı ne kadar yüksek olursa o kadar az şeker içerir. Yurt dışındayken %90 mı 99 mu öyle bir bitter çikolata yemiştim öyle acıydı ki tadı hala damağımda. Türkiye de marketten alacağın en yüksek bitter oranı %80 bildiğim kadarıyla.

Sezy'nin çikolatalarını öneririm. Madagascar Mava'yı denemiştim. Güzeldi.
Hocam, kaliteli bir şeye benziyor ona lafım yok da fiyatı biraz tuzlu ya :D
Bitter oranı ne kadar yüksek olursa o kadar az şeker içerir. Yurt dışındayken %90 mı 99 mu öyle bir bitter çikolata yemiştim öyle acıydı ki tadı hala damağımda. Türkiye de marketten alacağın en yüksek bitter oranı %80 bildiğim kadarıyla.
Biraz garip gelebilir ama ben o acı tattan aşırı zevk alıyorum, bitter çikolatayı sevme sebebim bu.

Şundan yemiştim. Bir kaşık kakao gibi tadı vardı.
1763402813027.webp