Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SunseTTime 23

Uzman
Makaleler
1
Yer
Fethiye
Merhaba arkadaşlar, B650M S2H rev 1.3 anakarta sahibim. En son BIOS'u FA4'den FA5'e güncelledim ve herhangi bir sorun yaratmamıştı. Şu anda kontrol ettiğimde FA6a isminde yeni bir BIOS güncellemesi gelmiş fakat açıklama kısmında pek kayda değer bir şey göremedim. Güncellemeye gerek var mı?

Çıkış tarihi: 2025-08-17

Açıklaması:
  1. Checksum : 0C64
  2. Enhance memory compatibility
Link: http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/B650M-S2H-rev-13/support#support-dl

Çözüm
Sürüm açıklamasında "Enhance Memory compatibility" yazıyor, yani bellek uyumluluğunu artırmaya yönelik küçük bir iyileştirme yapılmış. Sisteminizde bellek kaynaklı herhangi bir sorun yaşamıyorsanız, bu güncellemeyi yapmanız şart değil.
Sürüm açıklamasında "Enhance Memory compatibility" yazıyor, yani bellek uyumluluğunu artırmaya yönelik küçük bir iyileştirme yapılmış. Sisteminizde bellek kaynaklı herhangi bir sorun yaşamıyorsanız, bu güncellemeyi yapmanız şart değil.

Çözüm

Sisteme yeni 6000MHz RAM ve 5060 Ti ekran kartı takılacak. Önceden RX 9060 XT ekran kartı ve 5600MHz RAM takılıyken sadece stuttering sorunu vardı. O zaman aynı bırakıyorum teşekkürler.