kemal65
Üyecik
Merhaba değerli arkadaşlar,
Son FACEIT Anti-Cheat güncellemesinden sonra durduk yere "TPM doğrulama başarısız oldu" hatası almaya başladım ve saatlerdir uğraşmama rağmen çözemiyorum. Sorunun donanımsal veya Windows kaynaklı olmadığını doğrulamak için internetteki bütün olası adımları uyguladım ancak FACEIT inatla sistemi doğrulamıyor.
Sistem ve Denenen Çözümler
Son FACEIT Anti-Cheat güncellemesinden sonra durduk yere "TPM doğrulama başarısız oldu" hatası almaya başladım ve saatlerdir uğraşmama rağmen çözemiyorum. Sorunun donanımsal veya Windows kaynaklı olmadığını doğrulamak için internetteki bütün olası adımları uyguladım ancak FACEIT inatla sistemi doğrulamıyor.
Sistem ve Denenen Çözümler
- Anakart & BIOS: Gigabyte B450M S2H. Sırf bu sorun çözülsün diye anakartı en güncel BIOS sürümüne güncelledim. Bununla da yetinmeyip Clear CMOS yaparak donanımsal BIOS sıfırlaması da gerçekleştirdim ancak sonuç değişmedi.
- İşletim Sistemi Yükseltmesi: Yine bu sorunu aşabilmek için Windows 10 Home'dan Windows 11 Home'a yükseltme yaptım, hiçbir şey değişmedi.
- Valorant (Vanguard) Durumu: Sistemin TPM ve Secure Boot altyapısında hiçbir sorun olmadığını buradan anlıyorum; Valorant'ta en ufak bir problem yok, Vanguard sistemi sorunsuz algılıyor ve oyuna girebiliyorum.
- Secure Boot Ayarları: BIOS'ta kesinlikle "Enabled" konumunda ve "Standard" moda alınmış durumda. Tüm fabrika güvenlik anahtarlarını (Platform Keys vb.) sıfırlayıp yeniden yükledim. Windows msinfo32 ekranında Güvenli Önyükleme Durumu "Açık" olarak görünüyor.
- TPM 2.0 (fTPM) Durumu: BIOS'ta açık. Windows Güvenliği ve tpm.msc üzerinden defalarca "TPM'yi Temizle" (Clear TPM) işlemi yaptım. İlgili ekranda "TPM kullanıma hazır" ve Kanıtlama (Attestation) kısmında "Hazır" yazıyor.
- Windows Hizmetleri: Şifreleme Hizmetleri (Cryptographic Services) ve gerekli diğer tüm Windows güvenlik servisleri aktif, yeniden başlatılarak test edildi.