Anlayamadım tam. Fan kontrolcüsü alırsam, BIOS'tan onları yönetebilir miyim?
Detaylar
Kim cevapladı?Bilmiyorum. Ucuz olsun ve BIOS'tan fanları yönetebileyim.
cr0xip
Başarılı
Kasaya takılan, bütün fanları tek bir yere bağlayıp aynı tuştan veya varsa kumandadan kontrol edebildiğiniz, ayrıca masaüstü yazılımı olarak fan Control programı var mesela onunla hepsini tek yerden hızını ayarlayabildiğiniz donanım olarak geçiyor. Mesela SYS_FAN1'e takıyorsunuz programda gözüküyor ve hızı ayarlanıyor.
Bilmiyorum. Ucuz olsun ve BIOS'tan fanları yönetebileyim.
Ürününe göre sana bilgilendirme yapacağım. 4 pin PWM bir çoklayıcı alırsan BIOS'tan bir fan gibi gösterir ve kaç tane fan bağlarsan kontrol edersin. Genelde 3 tane takabilirsin ucuzlarda öyle olur, 1'inde 4 pin PWM diğerlerine 3 pin olur. Kontrol edeceğini 4 pine takarsın diğerleri de ona ayak uydurur diye biliyorum. Hiç dikkat etmedim buna fakat benim anakartımda böyle. Öndeki fanlar çoklayıcı ile bağlı birini kısınca diğerleri de kısılıyor.
İyimiş. Benim 360 mm AIO'ların fanları PWM. Kasa fanları için bundan alsam BIOS'tan yönetebilir miyim?Kasaya takılan, bütün fanları tek bir yere bağlayıp aynı tuştan veya varsa kumandadan kontrol edebildiğiniz, ayrıca masaüstü yazılımı olarak Fan Control programı var mesela onunla hepsini tek yerden hızını ayarlayabildiğiniz donanım olarak geçiyor.
cr0xip
Başarılı
İyimiş. Benim 360 mm AiO'ların fanları PWM. Kasa fanları için bundan alsam BIOS'tan yönetebilir miyim?
4 fanınız var diyelim bunları fan kontrolcüye takıyorsunuz işte ARGB ise renkleri için kontrolcüye, fan hızlarını ayarlamak icin 4 pinli fan dört fan varsa 4'lü 3 varsa 3'lü çoklayıcı da almanız lazım, sonra anakarta kontrol edemebilmek için tek girişten bağlıyorsunuz BIOS'ta ve fan kontrol programında gözüküyor evet kontrol sağlanıyor.
Omerta Silenzio
Başarılı
Fan kontrolcüsüne bağlı fanları BIOS’tan genelde kontrol edemezsin.
Anakart header’ına takılı fanlar BIOS’tan, kontrolcüye takılanlar ise kontrolcünün kendi yazılımı/tuşu üzerinden yönetilir.
Anakart header’ına takılı fanlar BIOS’tan, kontrolcüye takılanlar ise kontrolcünün kendi yazılımı/tuşu üzerinden yönetilir.
İyimiş. Benim 360 mm AiO'ların fanları PWM. Kasa fanları için bundan alsam BIOS'tan yönetebilir miyim?
Bende bundan var. Öndeki 3 fanıma takılı. Birini kısınca hepsi kısılıyor. Hem anakartın kontrol uygulaması hem de BIOS'tan kontrol edebiliyorum.
SwArOn
Uzman
Ben Alfais marka bir tane almıştım. Anakrata bağlamadan da kullanılıyordu ama modlari çok yüksek devirde çalıştırıyordu. Anakart üzerindeki fan girişine kontrolcüyü bağlıyorsun BIOS üzerinden kaç fan bağlı ise kontrolcuye hepsini aynı hızda kontrol ediyorsun. Bende BIOS üzerinde fan yokmuş gibi görünüyor ama profili uyguluyor fanlara.
Yeni konular
-
-
-
Ev ve Yaşam Homend Alex Laser 1291H robot süpürge 10.999 TL!
- Fırsat Ekibi
-
-
-
-