1589

Üstün
Makaleler
2
IMG_8983.webp

Merhabalar, Mouse’un içini incelemek için bizzat açtım ve donanımı hakkında fotoğraflar paylaşacağım.

IMG_8986.webp

Vidalar skatezin altında. Çıkarttıktan sonra arka kısmına basılı tutunca alt kısım üst kabuğundan ayrılıyor ama çok fazla bastırmamaya dikkat etmek gerekli. Arkasında oluşan boşluğa kart sokup diğer kısımları da birbirinden ayırdıktan sonra Mouse’u açıyoruz. Tabii ki bu noktada kabuktan direk olarak ayrılmıyor alt kasamız. Çıkartması aşırı derecede rahat olan (Tırnağınızla) bir kablo var, bunu girişinden ayırdıktan sonra işlem tamam.

IMG_8994.webp

İç donanım

Geldik iç donanıma.

IMG_9021.webp

Ana düğmelerde switch olarak Huano Blue Shell Pink Dot kullanılmış. Kendisi kullanıcılar tarafından yaygın olarak tercih edilebilen bir switch. Ses konusunda şu şekilde bir sesi var;

Hissiyatı tok ve sesi bence gayet güzel.

Baştaki ses Huano Blue Shell Pink Dot’a ait.

Scroll tuşunda ise Huano Blue Dot‘ları görüyoruz.
Bu switch’in nasıl bir tercih olduğunu hiç bilmiyorum. Bilen biri anlatabilirse çok iyi olur.

Yan tuşlarda ise Huano White Dot var, yan tuşların hissiyatı gayet güzel.

IMG_9015.webp

Encoder olarak F-Switch 12-S kullanılmış, yine iyi mi kötü mü yorum yapamayacağım.

IMG_8998.webp

Burada ise 300 MAH şarj değerine sahip bir batarya görüyoruz. Her ne kadar 300 MAH olsa bile pil konusunda 2000 Hz ile kullanırken memnun kaldım, bitince şarja takıp devam ediyorum.

IMG_9017.webp

PAW 3395 ve Nordic 52840 ise aralarında çok iyi anlaşan iki kardeşler gibi bir şey denilebilir. 3395 kullanan üst segment hemen hemen çoğu mouse’da bu ikiliyi görebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör: