Far Cry 1 ve 2 bu zamanda oynanacak oyunlar değil. Eğer aynı zevki almak istiyorsan 30 saat boyunca duvardaki boyanın kurumasını izlemeni tavsiye ederim.
Far Cry 3 seride oynamanı tavsiye ettiğim tek oyundur, kendisi harbi güzeldir. Şu zamanda ortalamanın bir tık üstünde bir shooter kalıyor ama anakarakterin dönüşümü ve ada konseptini güzel işliyor.
Far Cry 4 ve 5 mekaniksel olarak üçüncü oyunla neredeyse aynı ama hikayeleri daha dandik. Aynı oyunun daha kalitesizini oynamanın manası yok.
Far Cry 6 oynamadım, oynayacak sabır yok. Seriden umudum da yok. Haritasında gezmesi çok sıkıcı, cansız bir oyun alanına sahip ve bu sefer daha da dandik bir hikayeyle karşımıza çıkan bir oyun görürsem dayanamam.

3 ve 5 oynasaniz yeterlidir. Digerleri opsiyonel acikcasi. 4 guzel aslinda ancak sadece Pagan Min ve grafikleri o oyunu cekilebilir yapiyor. 3'deki karakter gelisimi ve genel olarak hikayesi bayagi hos. 5 ile ilgili gorusume katilmayacaklar olabilir ancak o oyunun ortami gercekten terapi gibi. Gectigi lokasyon, dogasi geregi cok rahatlatici. Ana hikaye odakli giderseniz klasik Ubisoft formulune cok da takilmadan bitirirsiniz gibime geliyor. En kotu bir arkadasla birlikte oynanip cekilebilir sekilde hikayesi bitirilir. Kaldi ki hikayesi cidden Ubisoft formulunu aradan cikartinca gayet iyi.

2. oyun konusunda da, bence genel kitle icin pek cekilebilecek bir oyun degil. Atmosferi sevenine cok guzel ve oynanisi da gercekci bir silah oynayisi isteyenler icin oldukca iyi ancak genel kitle muhtemelen 10 dakika bile (ki bu surenin cogu oyunun basinda zorunlu olan Jeep turunda gececek) oynasa bogacaktir. Ilk oyunu zaten direkt gecmenizi oneriyorum, uzgunum.

3 biraz teknik acidan PC'de sorunlu bir oyun, bunu oynarken bilmek lazim. GOG guzel platform ve 3. oyun icin yamalar sunmuslardi diye hatirliyorum ancak sorun oyunun kaput altinda oldugu icin yapabilecekleri cok bir sey yok.