ozgunokia

Yetkin
Makaleler
1
Masaüstünde bir problem yok ancak nedense bir uygulamayı açınca mouse kasıyor gibi hissettiriyor. Kaydırırken sanki DPI ayarı düşük gibi ancak yüksek DPI ayarında alıyorum hatayı. Bir kez daha yükseltince zaten kontrolsüz oluyor. Bu arada mouseum Drag Click desteklemese de bilmem kaç gün aralıksız drag click yaptım sıkıntıdan. Sensörlerine mi zarar geldi bilmiyorum.

Sizin sorun ekran yenileme ya da Windows tabanlı da olabilir başka cihazda fare düzgün çalışıyor ise. Bende BT kartı yüzünden yapıyordu ya da BT cihaz çalışması. Ama sizinki çok farklı yenileme ve kare hızı ile alakalı gibi. Sanki düşük FPS sorunu gibi.

Depolama kendi kendine doluyor ama yalnızca FitGirl'den oyun indirdim. Virüs sanmıyorum belki Türkçe yamalardan biri yapmıştır. Virüsü.

• Sistem özelliklerin nedir?
  • Kullandığın fare marka ve modeli nedir?
  • Hangi oyunda sorun yaşıyorsun?

Sistemin yetersizse yüksek Hz değeri olan bir fare CPU tüketimini artırabilir ve bu da oyunda garip fare gecikmelerine yol açabilir.
Mesela BF2042 halen fare gecikme sorunu var. Özellikle 64 oyuncu üstü sunucularda bu sorun direkt göze batıyor.

Son düzenleme:
Sağ tarafta görev yöneticisinin CPU kısmı açıp, fareyi hareket ettirince kullanım oranlarını gözlemler misin? Her türlü artış olacaktır, ama bu %3-5 civarından daha fazlaysa, uygulaması üzerinden Hz düşürüp ayrıca test edin. Eğer Hz düşünce kasma hissi gidiyorsa bahsettiğim gibi donanım yetersiz kalıyor olabilir. Veya yazılımsal sorunlar da yaşıyor olabilirsiniz.

Sağ tarafta görev yöneticisinin CPU kısmı açıp, fareyi hareket ettirince kullanım oranlarını gözlemler misin? Her türlü artış olacaktır, ama bu %3-5 civarından daha fazlaysa, uygulaması üzerinden Hz düşürüp ayrıca test edin. Eğer Hz düşünce kasma hissi gidiyorsa bahsettiğim gibi donanım yetersiz kalıyor olabilir. Veya yazılımsal sorunlar da yaşıyor olabilirsiniz.
Hareket ettirince %15'lik bir artış yaşanıyor.

Hocam Mouse'un Hz miktarı 500 Hz'deymiş 1000 Hz'e çekince %2'lik artış yaşanıyor sadece. Arttırınca çözüldü nedense.

Hayır, fark yokmuş. Ancak benim sistemim kötü değil daha yeni bile aldım neden böyle oldu anlamış değilm.

@1247 500 Hz'de deli gibi oynatınca %17'ye kadar falan çıkıyor normal kullanımda %3'ten %10'a falan çıkıyor.

Sorunu çözdüm, sürücülerimi güncelleyince çözüldü.

Sorunu çözdüm, sürücülerimi güncelleyince çözüldü.
Sabah kalktığımda yine geldi :)

Son düzenleme: