Peltier ile bir soğutucu projesi yapacağım fakat kullandığım peltier 12v 10a akım çekerken fanların her biri 12v 0.2a ile çalışıyor ve ben bunları tek bir güç kaynağı ile beslemek istiyorum. ChatGPT'ye sorduğumda ise bana böyle bir görsel çizdi. Sizce bu şekilde olur mu ya da başka bir öneriniz var mı?
Direnç sıkıntı bir yöntem değildir. İdeal direnci bulursanız projeniz güzel bir şekidle çalışır. Fanlar da 12v diyorsunuz fazla gelmez kaynak 12v 15 amper olursa.
Peltier ile bir soğutucu projesi yapacağım fakat kullandığım peltier 12v 10a akım çekerken fanların her biri 12v 0.2a ile çalışıyor ve ben bunları tek bir güç kaynağı ile beslemek istiyorum. ChatGPT'ye sorduğumda ise bana böyle bir görsel çizdi. Sizce bu şekilde olur mu ya da başka bir öneriniz var mı?
Tek güç kaynağı ile kullanabilirsiniz, peltiere giden kabloyu kalın tercih etmeniz durumunda pek de problem olmaz güç kaynağı besleyebilir gibi duruyor.
Muhtemelen fanların amperini veya voltajını kontrol ederek devir ayarı yapıyor cihaz bu durumdada fanların giriş veya çıkış kısmında peltier olması gerekli.
Paralel çalışmaz seri zorunlu gibi bir şey.
Devrede o işi yapacak eleman yok. Peltier soğutacak, fan da soğumuş havayı üfleyecek veya peltierin ısınan tarafını soğutacak. Belki o yüzden 2 fan vardır.