Hollmmes

Çalışkan

Bu iki RAM'e sahibim ana RAM'im Goodram olandı. RAM fiyatları daha da uçmadan 2. bir RAM almak istedim ama Goodram çok zamlandığı için XPG'nin bu RAM'inden aldım. Çip olarak ikisinin de SK-Hynix olduğunu bilerek aldım. CPU-Z içerisinde performansları EXPO'da bu şekilde. İleride herhangi bir uyuşmazlık oluştururlar mı? Voltaj değerlerine ve MHz değerlerine dikkat ederek aldım CL değerinde çok küçük bir müstesna göstereyim.

XPG RAM bu şekilde;

XPG.webp

Goodram bu şekilde;

goodram.webp

Beraber de bu ayarlarda çalışıyorlar.

TOTAL RAM.webp

Yan yana taktın çalıştırdın ve üstüne MemTest ve OCCT ile test yaptın ve bir sorun görmediysen gelecekte de bir uyumsuzluk sorunu görmeyeceksin demektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yan yana taktın çalıştırdın ve üstüne MemTest ve OCCT ile test yaptın ve bir sorun görmediysen gelecekte de bir uyumsuzluk sorunu görmeyeceksin demektir.
Tamamdır, teşekkürler. İlk başta BIOS Debug LED'leri yanık kaldığı için korkmuştum belki bir şey olur diye, meğer tam yerleştirememişim RAM'leri.

Tamamdır, teşekkürler. İlk başta BIOS Debug LED'leri yanık kaldığı için korkmuştum belki bir şey olur diye, meğer tam yerleştirememişim RAM'leri.
ZenTimings SS atar mısın? Tam sistem detayı paylaşırsan yardımcı olayım. Hynix A-Die mı ikisi de? HWiNFO'yu tam modda açıp modülleri tek tek görsel atar mısın?

GoodRAM A-Die olmayabilir belki, o sorun yapabilir.

A-Die ibaresi yok yani 2 modül için de, öyle mi? BIOS güncelse Memory Try It kısmından 6000 CL30 seçip görsel gönder, DRAM Timings ve voltaj kısmını manuel girelim Nitro ayarları ile beraber.

Düz EXPO açma, stabil olmama şansı yüksek.

@LH44 GOODRAM P-Die mi :D

Zen SS'i de burada;

ZenTimings_suodoBt0DF.webp

ZenTimings_j6HzaLnwtZ.webp

A-Die ibaresi yok yani 2 modül için de, öyle mi? BIOS güncelse Memory Try It kısmından 6000 CL30 seçip görsel gönder, DRAM Timings ve voltaj kısmını manuel girelim Nitro ayarları ile beraber.

Düz EXPO açma, stabil olmama şansı yüksek.

@LH44 GOODRAM P-Die mi :D
Bir yandan da home-office çalıştığım için şu an değil de akşam mesai sonrası BIOS içine girebilirim sanırım.

Bu beta olmayan en son resmi sürümse kalabilir. AGESA sürümü eski ama çok da fark olmaz 6000 MT/s kalacağın için. 6200-6400 için yeni AGESA'lar daha iyi ve optimize.

Alttan B2'yi seçip onu da gönder @Hollmmes.

Zen SS'i de burada;

Eki Görüntüle 207835

Eki Görüntüle 207837

Bir yandan da home-office çalıştığım için şu an değil de akşam mesai sonrası BIOS içine girebilirim sanırım.
Sorunsuz trainlemiş gibi görünüyor, az ince ayar lazım. BIOS içerisinden DRAM Timings kısmından biraz ayar lazım, bir de Nitro ayarları yapsan iyi olabilir.

VDD kaç vermiş, 1.35 mi 1.4 mü? Onları iletirsin yine BIOS ilgili kısımdan.