16108

Becerikli
Merhaba. Bilgisayarımda şu anda 2x8 16 GB 1333MHz Kingston RAM var. Ve yedek olarak Samsung 2x4 1333MHz RAM var. Ben bu RAM'leri taksam çalışır mı herhangi bir sorun çıkar mı? Anakartım Intel DQ670W.

Merhaba. Bilgisayarımda şu anda 2x8 16 GB 1333MHz Kingston RAM var. Ve yedek olarak Samsung 2x4 1333MHz RAM var. Ben bu RAM'leri taksam çalışır mı herhangi bir sorun çıkar mı? Anakartım Intel DQ670W.
Şansına bağlı. Çalışırsa da tam optimize olacağını kimse garanti edemez. Deneyebilirsin.

Deneyebilirsin, ama o anakartın üstüne kurulu sistem için 16 GB belleğin yetiyor olması lazım. Hatta bence yavaştan o sistemi Linux'a geçirmeye başlasan senin açından iyi olur.

Neden Linux'a geçeyim?

Deneyebilirsin ama o anakartın üstüne kurulu sistem için 16 GB belleğin yetiyor olması lazım. Hatta bence yavaştan o sistemi Linux'a geçirmeye başlasan senin açından iyi olur.

Şansına bağlı. Çalışırsa da tam optimize olacağını kimse garanti edemez. Deneyebilirsin.

Peki denesem bir sıkıntı olur mu? PC sonradan açılıp açılmama gibi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 desteği bittiği zaman güvenlik açıkları ile başa çıkmanız çok zor. Basit açıklar olmayacak, o yüzden sistem değiştiremiyorsanız Linux alışmak daha mantıklı. Linux halen eski sistemler için destek sağlıyor.

Uyumsuzluk sorunları oluşabiliyor, önemsiz falan değil.

Hayatımda onlarca marka denedim. Farklı farklı markaları da aynı anda çalıştırdım hiçbir problem yaşamadım. Ne bir uyumsuzluk ne bir problem. Bazen aynı markalarda bile sorun çıkarken farklı markalar düzgün çalışabiliyor. Şans işi biraz. Ama ben marka farklılığı yüzünden çalışmayan RAM görmedim kendi deneyimlerimde. Marka değil DDR, MHz ve voltaj değeri önemli.

Hayatımda onlarca marka denedim. Farklı farklı markaları da aynı anda çalıştırdım hiçbir problem yaşamadım. Ne bir uyumsuzluk ne bir problem. Bazen aynı markalarda bile sorun çıkarken farklı markalar düzgün çalışabiliyor. Şans işi biraz. Ama ben marka farklılığı yüzünden çalışmayan RAM görmedim kendi deneyimlerimde. Marka değil DDR, MHz ve voltaj değeri önemli.
Ben gördüm, ilk denemede.