Kalitesini düşürdüler normal.
Evet. Direkt bizim mutfaktan bir fast food muhtemelen daha sağlıklı olacaktır. Şahsen bizim köfte ekmekleri, burger köftesine tercih ederim her haliyle.Zaten genelde canın çeker ancak yerken öyle pek de önemli bir şey olmadığını anlarsın. Araya böyle daha sağlıklı hissettirebilecek döner, köfte ekmek falan katmak lazım.
Bakliyat yemeği de yaptım bu hafta. Salı günü bulgur pilavı ve nohut yaptım. Bayağı iyiydi. Gün içerisinde zaten meyve tüketiyorum. Geçen sene multivitamin alıyordum ama tamamen saldım. Sebzeyi de çoğunlukla salatadan karşılıyorum ama bazen direkt lokantada yiyorum eğer evde yemek yapmaya vaktim olmazsa. Mesela çoğu kişi ıspanak yemeğini sevmiyor ama bence muazzam bir yemek. Yumurtalısı midemi bulandırmasa çok daha iyi olacak. Bunların dışında karnabahar, brokoli haşlayıp salatasını çok yaptım öyle. Kırmızı eti de genelde sulu yemeklerin içinde ya da sote halde seviyorum. Uzun süredir ızgara mangalda yemediğim için çok aramıyorum.Sürekli de tavuğa abanmayın hocam. Sebze, meyve, kırmızı et, baklagiller bunlar da elzem bizim için.
Tavuk düzgün pişmeyince çok rezil oluyor. Bazı Popeyes şubeleri baştan savma yemek yapıyor ama denetleyen mekanizma olmayınca kimsenin umurunda değil. Ancak ne zaman birisi zehirlenir ve bunu kamuoyuna duyurur, o zaman ekstrem önlemler alırlar.
Eskiden çok yerdim özellikle noodle,popeyes falan. Sonra bir anda sıkıldım ve bıraktım yemeyi. 1 2 ayda bir max popeyes maxi xl alırım o kadar. Veya mcdonaldsta uygulamada bazen bigmac 200 lira oluyo o zaman işte pek umrumda olmuyor direkt gidip alıyorumİyi sosyaller,
Yaşadığım deneyimi paylaşmadan önce ön bilgi vereyim. Bu hafta başından beri yemek düzeni oluşturdum kendime. Her gün yemekle uğraşmak zor olsa da hazırlaması kolay ve temiz gıdalar tercih etmeye özen gösterdim. Mesela dün tavuk sote ve salata yaptım, hazırlaması ve yemesi çok keyifliydi. Bugüne kadar da bayağı iyi gidiyordum aslında. Ancak eskiden sürekli fast food tükettiğim için biraz eskiyi aramıyor da değildim.
Bu yüzden bugün Popeyes'ten istediğim bir menüyü söyledim. Siparişim geldi, bir güzel yedim. Ancak yerken sanki yanlış bir şeyler yiyormuşum hissine kapıldım. Yani, yine tadı güzeldi, fena değildi ama biraz keyifsiz yedim diyebilirim. Özellikle hafta başından beri hazırladığım yemeklerin içeriğini gram gram ayarlarken bir anda deep fry ürünler yemek garip hissettirdi. Problemin yemekle alakalı olduğunu zannetmiyorum.
Yemekte bir problem olmadığını söylebilirim (rezil gıda olması dışında). Ancak bir kez daha yer miyim, muhtemelen uzun süre boyunca yemem. Açıkçası evde yaptığım tavuğun tadı çok daha güzel oluyor. Belki bu yüzden Popeyes'tan keyif alamamış olabilirim.
Bugünkü deneyimi paylaşmak istedim. Sizin de böyle anılarınız varsa okumak isterim; tartışmak, beyin fırtınası yapmak isterim.
Noodle muhtemelen çok daha kötüdür diğerlerinden. Sadece birkaç kez yiyebildim. Çubuk makarna haşlayıp yağda döndürsem muhtemelen daha lezzetli olur. Ancak Big Mac kısmı iyiymiş. Ben de indirimde buldum diye yedim birçok kez. Aydın merkezde bir tane kendi binası vardı McD'nin. Halen işlek mi?Eskiden çok yerdim özellikle noodle,popeyes falan. Sonra bir anda sıkıldım ve bıraktım yemeyi. 1 2 ayda bir max popeyes maxi xl alırım o kadar. Veya mcdonaldsta uygulamada bazen bigmac 200 lira oluyo o zaman işte pek umrumda olmuyor direkt gidip alıyorum.
Aydında en son 2015te yedim pek hatırlamıyorum hocam, merkezde oturmuyorum. Ama işlektir arabaya servis falan var. Bizim Kuşadası’nda geçen sene mi ondan önceki sene mi ne açıldı, baya işlek özellikle akşamları motorcular orada toplaşıyor.Noodle muhtemelen çok daha kötüdür diğerlerinden. Sadece birkaç kez yiyebildim. Çubuk makarna haşlayıp yağda döndürsem muhtemelen daha lezzetli olur. Ancak Big Mac kısmı iyiymiş. Ben de indirimde buldum diye yedim birçok kez. Aydın merkezde bir tane kendi binası vardı McD'nin. Halen işlek mi?
Anladım. Merkezde oturduğunuzu düşünerek yazmıştım. Aydın'da her yerde fast food zincirleri olmuyor malum. Ancak Nazilli'de veya Ortaklar'da çöpşiş, kokoreç falan yemeye değişmem.Aydında en son 2015te yedim pek hatırlamıyorum hocam, merkezde oturmuyorum.
Mersin'de mi yaşıyorsunuz? Şu ana kadar en iyi tantuniyi Mersin'de yedim. İstanbul'da da herkes yapıyor ama doğru yeri bulamadım sanırım. Vasattı çoğu.@Nop, Popeyes ve KFC dışında özellikle tatlar kötü geliyor bana, marketten nugget ekmek almışım gibi geliyor. Bir şey yiyeceksem İskender söylerim ya da tantuni, döner söylerim muhtemelen.
Kalyon çöp şiş var orası bayağı iyi ya ortaklarda. Kokoreçi bilmiyorum ya tadı güzel ama işte hijyeninden emin olamıyoruz.Anladım. Merkezde oturduğunuzu düşünerek yazmıştım. Aydın'da her yerde fast food zincirleri olmuyor malum. Ancak Nazilli'de veya Ortaklar'da çöpşiş, kokoreç falan yemeye değişmem.
Anladım. Merkezde oturduğunuzu düşünerek yazmıştım. Aydın'da her yerde Fast food zincirleri olmuyor malum. Ancak Nazilli'de veya Ortaklar'da çöpşiş, kokoreç falan yemeye değişmem.
Mersin'de mi yaşıyorsunuz? Şu ana kadar en iyi tantuniyi Mersin'de yedim. İstanbul'da da herkes yapıyor ama doğru yeri bulamadım sanırım. Vasattı çoğu.