Uyuyan Sincap
Üstün
Atatürk anca kurtardı. Ama bence ta 1800'lerden beri hep Atatürk ve Fatih gibi aklı yerinde adamlar gelse şu an çok farklı bir ülkede yaşardık.
Hocam cidden İsrail'in kendi kararlarını verdiğine inanıyormusunuz?Gözümden kaçmış İsrail mı kukla ülke güldürme beni
EvetHocam cidden İsrail'in kendi kararlarını verdiğine inanıyormusunuz?
İngiliz gemisiyle değil İngiliz topuyla kendini fırlatarak kaçardı. 1453'ten alıp 1919'a koysaydık yine hiçbir şey yapamazdı hadi direkt Fatih zekasındaki bir insan vahdettin yerine yetiştirilmiş ve o yaşa gelmiş olsa yine kalifiye olmayan bir padişah olacağı için yine bir şey yapamazdı. Tarihte şu yerine bu şu olsaydı bu olsaydı gibi düşünceler maalesef ki ucu açık şeyler.
Hadi diyelim Fatih Sultan Mehmet geldi, arkadaşlar şunu unutmayın. Vahdettin zamanında vahdettinin elinde yetki yoktu. Padişahlık artık bir kukla makamı olmuştu. Osmanlı'nın son mutlak padişahı seversiniz veya sevmezsiniz ama 2. abdulhamid Han'dır. Vahdettinin yerine kim gelirse gelsin, elinde yetki olmadığı için hiçbir şey yapamazdı. Bu soruyu Atatürk yerine veya enver paşa yerine Fatih Sultan Mehmet gibi biri olsaydı nasıl olurdu şeklinde yorumlamak gerekir.
Çelişki oluyor burada; zaten Atatürk ile Fatih Sultan Mehmet, her ikisi de dahi isimlerdir. Atatürk yerine Enver Paşa olsaydı, pek iyi bir dönem olacağını sanmıyorum. Ama 3 Paşalar yerine Atatürk ya da Fatih Sultan Mehmet falan olsa, Kurtuluş Savaşı olmazdı ve ülkenin geleceğini ( yönetim olarak ) korumak amacıyla Cumhuriyet gelirdi.Bu soruyu Atatürk yerine veya Enver Paşa yerine Fatih Sultan Mehmet gibi biri olsaydı nasıl olurdu şeklinde yorumlamak gerekir.
Çelişki tam olarak nerede bunu anlamadım? Siz Atatürk ile Fatih Sultan Mehmeti bir görüyorsanız onu bilemem. Atatürk yerine Enver Paşa gelseydi demişsiniz fakat burada Enver Paşanın, Fatih Sultan Mehmet gibi biri olduğunu düşündüğünüzde bambaşka bir kapı açılıyor. Yani alternatif tarih olduğu için ucu bucağı yok. Fakat padişah olarak gelseydi maalesef hiç bir şey yapamayacaktı.Çelişki oluyor burada; zaten Atatürk ile Fatih Sultan Mehmet, her ikisi de dahi isimlerdir. Atatürk yerine Enver Paşa olsaydı, pek iyi bir dönem olacağını sanmıyorum. Ama 3 Paşalar yerine Atatürk ya da Fatih Sultan Mehmet falan olsa, Kurtuluş Savaşı olmazdı ve ülkenin geleceğini ( yönetim olarak ) korumak amacıyla Cumhuriyet gelirdi.