aes

Yetkin
FBI, 40 dakikada saldırganın Samsung telefonunu dijital forensic araçları sağlayan cellebrite şirketinin aracıyla kırmış. 404 Media
Cellebrite'in dokümanlarını ele geçirmiş ve dökümalardan elde edilen bilgilere göre Apple'ın iOS 17.4 ve üzeri sürümlerine sahip cihazlarını kıramıyorlarmış.
Saldırganın hangi Samsung modelini kullandığı belirtilmemiş.

Kaynak

Son düzenleyen: Moderatör:
FBI, 40 dakikada saldırganın Samsung telefonunu dijital forensic araçları sağlayan cellebrite şirketinin aracıyla kırmış. 404 Media
Cellebrite'in dokümanlarını ele geçirmiş ve dökümalardan elde edilen bilgilere göre Apple'ın iOS 17.4 ve üzeri sürümlerine sahip cihazlarını kıramıyorlarmış.
Saldırganın hangi Samsung modelini kullandığı belirtilmemiş.

Kaynak
Kısa özet:

Eğer ABD'de yaşıyıp suç işleyecekseniz iPhone 15 ve üstü alınız.

Android 10 ve üzeri sürümlerde, telefona şifre koyduğunda otomatik olarak dosya tabanlı şifreliyor. Düşük sürümlerde manual olarak disk şifrelemeyi aktif etmen gerekiyor. Saldırganın telefonu eskiyse şifrelemeyi aktif ettiğini sanmıyorum. Telefonu kırmak 40 dakika sürmüş, yani büyük ihtimalle telefon otomatik olarak şifreli.

Saldırganın telefonu eski değil. Gayet de yeni. Samsung'un bütün telefonları birbirine benzediği için kesin bir çıkarım yapmak zor ancak Android 10+ olduğu kesin. Dosya tabanlı şifreleme var yani. Kırılabiliyorsa Android kullanılmaması gerektiği açıktır.

1721656241724.webp

Eğer ABD'de yaşıyıp suç işleyecekseniz iPhone 15 ve üstü alınız.
Güvenlikli bir cihaz arıyorsam, o cihaz ne iOS ne Android olurdu. LUKS disk şifrelemesi olan bir Linux (Android değil) telefon alırdım. (Ancak o kadar güvenliğe hiçbir zaman ihtiyacım olmayacağına eminim).

Ama gündelik kullanım için yurt dışında olsam Sailfish telefon almak isterdim.