fatalframecirakawoon

Başarılı
Oyun hard diskte kurulu. Normalde Mithrain grafik ayarını kullanıyorum (doku, kenar yumuşatma yüksek kalanı düşük)
İlk format attığım gün PUBG 70 110 FPS arası oynayabilirken 1-2 gün sonra 65'in üstüne çıkmayıp GPU kullanımı 40 50'ye düşüyor.
Ayar yükseltip düşürmem fayda etmedi. V-Sync kapalı. Her şeyi denedim, 0'a kadar düştü 8-20-25 diye gidiyor oyunda.
Ne zaman FC 25 yükledim böyle oldu. FC 25 yüklü EA arka plan hizmetlerini de kapattım yine olmadı.
  • i7 3770
  • RX 6500 XT
  • 16 GB Dual channel RAM
Driver 25.8.1

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun hard diskte kurulu. Normalde Mithrain grafik ayarını kullanıyorum (doku, kenar yumuşatma yüksek kalanı düşük)
İlk format attığım gün PUBG 70 110 FPS arası oynayabilirken 1-2 gün sonra 65'in üstüne çıkmayıp GPU kullanımı 40 50'ye düşüyor.
Ayar yükseltip düşürmem fayda etmedi. V-Sync kapalı. Her şeyi denedim, 0'a kadar düştü 8-20-25 diye gidiyor oyunda.
Ne zaman FC 25 yükledim böyle oldu. FC 25 yüklü EA arka plan hizmetlerini de kapattım yine olmadı.
  • i7 3770
  • RX 6500 XT
  • 16 GB Dual channel RAM
Driver 25.8.1
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları takip edin:

1. Sürücü Güncellemeleri:
- RX 6500 XT grafik kartının en son sürücülerini kontrol edin ve yükleyin. AMD’nin resmi web sitesinden en güncel sürücüyü indirin.

2. Oyun Dosyalarını Kontrol Etme:
- PUBG'nin kurulu olduğu platformdan (Steam, Origin vs.) oyun dosyalarını doğrulayın:
- Oyun kütüphanesine gidin.
- PUBG’ye sağ tıklayın ve "Özellikler" seçeneğine tıklayın.
- "Yerel Dosyalar" sekmesine gidin ve "Oyun Dosyalarını Kontrol Et"e tıklayın.

3. Arka Plan Uygulamalarını Kapatma:
- Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatın. Özellikle video ve oyun akışı ile ilgili yazılımlar FPS’yi etkileyebilir.

4. Güç Planı Ayarları:
- Windows güç planınızı "Yüksek Performans" olarak ayarlayın.
- Başlat menüsünde "Güç Seçenekleri"ni aratın.
- "Yüksek Performans" seçeneğini seçin.

5. Oyun İçinde Grafik Ayarları:
- PUBG'nin grafik ayarlarını sıfırlamayı deneyin. Varsayılan ayarlara dönerek tekrar test edin.

6. Overclock veya Temperatür Kontrolü:
- GPU ve işlemcinin sıcaklıklarını izleyin. Aşırı ısınan bileşenler performansı düşürebilir.
- Overclock ayarlarını sıfırlamayı deneyin.

7. Antivirüs ve Firewall Kontrolleri:
- Antivirüs programınızın PUBG'yi engelleyip engellemediğini kontrol edin. Gerekirse geçici olarak devre dışı bırakın.

8. Discord veya Benzeri Uygulamalara Dikkat:
- Üst kısımdaki overlay’ler FPS’yi etkileyebilir. Discord veya başka bir uygulamanın overlay özelliklerini kapatmayı deneyin.

9. Hızlı SSD Kullanımı:
- Eğer mümkünse, oyunu SSD üzerine taşıyın. Bu, yükleme sürelerini ve genel performansı artırabilir.

10. FC 25 ile İlgili Sorular:
- FC 25 oyun dosyası veya ayarının PUBG’ye müdahale edip etmediğini kontrol edin. Oyunu tekrar yüklemeyi düşünebilirsiniz.

Bu adımları uygulayın ve durumu gözlemleyin. Eğer sorun devam ederse, ek bilgilerle tekrar değerlendirebiliriz.