Vexlia

Çalışkan
PUBG oynuyorum, sistemi çok zorlayan bir oyun biliyorsunuz. Öncelikle şunları söyleyeyim basit bir şey değil.
  • Format attım.
  • DDU ile driver silip yükledim.
  • Eski bir sürüm denedim.
Sorunum hiçbir şekilde düzelmedi. GPU kullanımı artmıyor asla. 40 maksimum 50. bunun yanında FPS değerleri çok düşük. FPS sabit 164 olarak ayarlı fakat asla 150'yi geçmiyor. Kalabalık yerlerde savaşta vs. aksine FPS 100 civarı. Oyun çok kasıyor CPU kullanımı fırlıyor, bunun NVIDIA App yüzünden olduğunu düşünüyorum. Konularımdan görebilirsiniz. Aylar önce de aynı sorunu yaşıyordum fakat kurcalarken düzelmişti nasıl düzeldiğini bile bilmiyordum fakat ufak takılmalar başladı oyunda. Ben de grafikleri değiştirdim, bunu yaparken NVIDIA App'e tıkladım ve NVIDIA App yükleniyor ekranı çıktı (0'dan kuruluyormuş gibi) ve tekrar bu sorunlar başladı. Ne yapsam düzeltemedim. Düzeltebilecek varsa parsec ile bağlanabiliriz bile, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de böyle durum. RTX 5080 - 9800X3D ile aynı şeyleri yaşıyorum. Mikro takılmalar çok can sıkıyor. BIOS sıfırlayınca bir tık daha iyi oldu ama şu an daha iyi kullanımım %80 civarına falan çıktı.

Grafik ayarlarından NVIDIA Highlits ayarını kapatın. DirectX sürümünü 11 seçin, V-Sync kapatın ve varsa FPS limitini kaldırın. Grafikleri de orta-yüksek karışımı bir şeyler ayarlayabilirsiniz. Bir de dediklerimi deneyin bakalım, sonucu haber edersiniz.

Bende de böyle durum. RTX 5080 - 9800X3D ile aynı şeyleri yaşıyorum. Mikro takılmalar çok can sıkıyor. BIOS sıfırlayınca bir tık daha iyi oldu ama şu an daha iyi kullanımım %80 civarına falan çıktı.
Hocam sizin durum da çok can sıkıcı gerçekten. Bende mesela oyun bayağı düzeldi, takılma olayı çok nadir oluyor o da zaten herkeste oluyor ve normal. 5070 Ti kullanıyorum, 4K Ultra DirectX 11 oynuyorum. Oyun kendi kendine daha iyi çalışmaya başladı oynadıkça.