Makaleler
3
Fedora 40 güncellemesinden sonra, dün Asahi kanadında da sonunda Fedora 40 sürümü gözüktü. Üzerinde ayrıca konuşacak çok bir şey yok gibi. Fedora'nın Asahi Remix sürümü Apple Silicon Mac bilgisayarlar için OpenGL 4.6 desteği de dahil çok güçlü kullanım sunuyor. Kendi iddialarına göre Linux dağıtımları içinde şu ana kadarki en iyi ses kalitesine ulaşmışlar.

Forumda hakkımda 'Linux düşmanı' yönünde ön yargılar oluşmuş olabilir ancak açıkça söyleyeyim ki Linux'un gelişmesini destekliyorum ve bu gelişmeler beni mutlu ediyor. Kullanmasam da, kullanmayı pek düşünmesem de tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Vulkan desteği sunduklarında bakarız artık 😁

@Penguen tarafından açılmış Fedora 40 konusu: Fedora 40 yayınlandı!
Orijinal makale: Fedora Asahi Remix 40 is now available - Fedora Magazine
Apple Silicon'da Linux, Asahi projesi: Asahi Linux

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi güzel de, kim senin adına Linux Düşmanı diyor ki? Ben hiç öyle biri olduğunu zannetmiyorum açıkçası. En azından gördüklerim kadarıyla.
Diyen vardır, penguen sevmiyorum ben :rofl:
Asahi'nin stabil hale gelmesini iple çekiyorum. Kullanmayı denedim ama günlük kullanıma uygun değil gibi görünüyor. En azından şimdilik.
1 günlüğüne Hyprland'le kullanmıştım, stabil gelmişti bana aslında. En son ne zaman denedin?

1 günlüğüne Hyprland'le kullanmıştım, stabil gelmişti bana aslında. En son ne zaman denedin?
Valla baktığın zaman 6-7 ay oldu ama ben hem GNOME kullanacağım, hem de HDMI, GPU acceleration, Bluetooth, kamera falan çalışmıyordu sanki. Mikrofon da halen çalışmıyor olmalı. Thunderbolt da çalışmıyor. Ben hem programcıyım hem power userım bunlar olmazsa bilgisayar bilgisayar mıdır?

120 Hz de yokmuş. Şaka gibi :D

Son düzenleme: