Çözüldü Fedora Linux'ta şifresiz giriş nasıl ayarlanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Koneko Toujou

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
2-3 tane Fedora Linux makine kurdum ama bunlarda şifre olmasın istiyorum. Açtığım zaman direkt ana ekrana gelsin. Kurulum yaparken zorla şifre istedi diye girdim. Bu şifreleri nasıl iptal ederim?

nano /etc/gdm/custom.conf komutu ile dosyayı düzenleme moduna alın ve [daemon] altına bu iki satırı yazıp CTRL + X yaparak dosyayı çıkın. Kaydetmeyi onaylayın.

Eklenecek iki satır:
Kod:
AutomaticLoginEnable = true
AutomaticLogin = KULLANICI ADIN

Ardından sistemi yeniden başlatın. Kontrol edelim.

İfadeler: 001

Bu şekilde onayladım:

Yeniden başlattım şu an. Tekrardan kullanıcı seçip şifre girmemi istiyor.

Ben Fedora'yı kurup geliyorum hemen. Evet. Buldum. İki yolu var. Masaüstünden rahatça yapmak mı istersin yoksa konsol komutları ile mi?

Son düzenleme:
Ayarlar -> sistem -> kullanıcılar yolunu izle ve işaretlediğim seçeneği aktifleştir. Sonra yeniden başlat.

Eki Görüntüle 162313

Hocam gerek kalmadı ama mesajınızı gene de çözüm işaretleyeceğim. Elimdeki makineleri Alpine Linux'a geçirip GNOME yükleyeceğim. Belki o zaman tekrar buraya uğrarım. Teşekkürler yardım için.

Hocam gerek kalmadı ama mesajınızı gene de çözüm işaretleyeceğim. Elimdeki makineleri Alpine Linux'a geçirip GNOME yükleyeceğim. Belki o zaman tekrar buraya uğrarım. Teşekkürler yardım için.
Sadece Alphine Linux değil tüm GNOME masaüstü ortamları için geçerli. Buna yayınlamadığımız PiluX de dâhil. Normalde hep komut ile yapıyorduk ama bunu sizin için erken kontrol ettik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…