Koneko Toujou
Üstün
2-3 tane Fedora Linux makine kurdum ama bunlarda şifre olmasın istiyorum. Açtığım zaman direkt ana ekrana gelsin. Kurulum yaparken zorla şifre istedi diye girdim. Bu şifreleri nasıl iptal ederim?
Hocam mesajı şimdi gördüm. Masaüstünden kolayca yaparsam daha iyi olur.
Bash:grep -E 'AutomaticLoginEnable|AutomaticLogin' /etc/gdm/custom.confgrepile dosyanin varligini veya degisikligi kontrol edin.
cat /etc/gdm/custom.conf yazar mısınız?nano /etc/gdm/custom.conf komutu ile dosyayı düzenleme moduna alın ve [daemon] altına bu iki satırı yazıp CTRL + X yaparak dosyayı çıkın. Kaydetmeyi onaylayın.AutomaticLoginEnable = true
AutomaticLogin = KULLANICI ADIN
nano /etc/gdm/custom.confkomutu ile dosyayı düzenleme moduna alın ve[daemon]altına bu iki satırı yazıp CTRL + X yaparak dosyayı çıkın. Kaydetmeyi onaylayın.
Eklenecek iki satır:
Kod:AutomaticLoginEnable = true. AutomaticLogin = KULLANICI ADIN
Ardından sistemi yeniden başlatın. Kontrol edelim.
Ben Fedora'yı kurup geliyorum hemen.evet. Buldum. İki yolu var. Masaüstünden rahatça yapmak mı istersin yoksa konsol komutları ile mi?
![]()
Hocam mesajı şimdi gördüm. Masaüstünden kolayca yaparsam daha iyi olur.
Ayarlar -> sistem -> kullanıcılar yolunu izle ve işaretlediğim seçeneği aktifleştir. Sonra yeniden başlat.
Eki Görüntüle 162313
Sadece Alphine Linux değil tüm GNOME masaüstü ortamları için geçerli. Buna yayınlamadığımız PiluX de dâhil. Normalde hep komut ile yapıyorduk ama bunu sizin için erken kontrol ettik.Hocam gerek kalmadı ama mesajınızı gene de çözüm işaretleyeceğim. Elimdeki makineleri Alpine Linux'a geçirip GNOME yükleyeceğim. Belki o zaman tekrar buraya uğrarım. Teşekkürler yardım için.