UmutSpec

Çalışkan
Merhaba yaklaşık 10 dakika önce ilk temiz Linux kurulumumu gerçekleştirdim hayırlısıyla. Bilgisayarım Huawei Matebook. 14 inç OLED dokunmatik ekran ve parmak izi okuyucusu mevcut bunların çalışması için ne yapmalıyım? Ek olarak yapmam gereken bir şey var mı? En güncel sürüm ve yeni yayınlanan Fedora 43'ü kurdum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba yaklaşık 10 dakika önce ilk temiz Linux kurulumumu gerçekleştirdim hayırlısıyla. Bilgisayarım Huawei Matebook. 14 inç OLED dokunmatik ekran ve parmak izi okuyucusu mevcut bunların çalışması için ne yapmalıyım? Ek olarak yapmam gereken bir şey var mı? En güncel sürüm ve yeni yayınlanan Fedora 43'ü kurdum.
lspci çıktısı atınız.

Dokunmatik ekran zaten çalışır ekstra sürücüsü yok.
Sudo dnf Update yap, yeter.
Parmak izi için.
Sudo dnf install fprintd fprintd-pam
Fprintd-enroll
Parmağını okut, bitti.

GNOME tweaks ve GNOME extensions App kur.
Sudo dnf install GNOME tweaks GNOME extensions App.
Oradan tema, ikon, dock ve görünümü ayarlarsın.
[sudo] password for UmutSpec: Depolar güncelleniyor ve yükleniyor:Depolar yüklendi.İşlem çözümlenemedi:No match for argument: fprint-pamKomut satırına eklemeyi deneyebilirsiniz: Kullanılabilir olmayan paketleri atlamak için --skip-unavailableUmutSpec@fedora:~$ fprintd-enrollImpossible to enroll: GDBus.Error:net.reactivated.Fprint.Error.NoSuchDevice: No devices availableUmutSpec@fedora:~$ ^CUmutSpec@fedora:~$

Hocam ne yapabilirim?

[sudo] password for umutspec: Depolar güncelleniyor ve yükleniyor: Depolar yüklendi. İşlem çözümlenemedi: No match for argument: Fprint-pamkomut satırına eklemeyi deneyebilirsiniz: Kullanılabilir olmayan paketleri atlamak için --skip-unavailableumutspec@fedora:~$ fprintd-enrollımpossible to enroll: Gdbus. Error: Net. Reactivated. Fprint. Error. Nosuchdevice: No devices availableumutspec@fedora:~$ ^cumutspec@fedora:~$

Hocam ne yapabilirim?

Doğru paketi kur.
Sudo dnf install fprintd fprintd-pam
Sonra cihaz görünüyor mu kontrol et.
Lsusb | grep goodix.
Hiç görünmüyorsa Fedora 43 şu an modelindeki parmak izini desteklemiyor demektir.