Merhaba yaklaşık 10 dakika önce ilk temiz Linux kurulumumu gerçekleştirdim hayırlısıyla. Bilgisayarım Huawei Matebook. 14 inç OLED dokunmatik ekran ve parmak izi okuyucusu mevcut bunların çalışması için ne yapmalıyım? Ek olarak yapmam gereken bir şey var mı? En güncel sürüm ve yeni yayınlanan Fedora 43'ü kurdum.
Merhaba yaklaşık 10 dakika önce ilk temiz Linux kurulumumu gerçekleştirdim hayırlısıyla. Bilgisayarım Huawei Matebook. 14 inç OLED dokunmatik ekran ve parmak izi okuyucusu mevcut bunların çalışması için ne yapmalıyım? Ek olarak yapmam gereken bir şey var mı? En güncel sürüm ve yeni yayınlanan Fedora 43'ü kurdum.
İlk kurulumdan sonra bu kadar paket normal. Güncelleme bitince dokunmatik ve parmak izi zaten sorunsuz hale gelir. Bırak tamamlasın, sorun yok. Rahatta kal.
İlk kurulumdan sonra bu kadar paket normal. Güncelleme bitince dokunmatik ve parmak izi zaten sorunsuz hale gelir. Bırak tamamlasın, sorun yok. Rahatta kal.
[sudo] password for UmutSpec: Depolar güncelleniyor ve yükleniyorepolar yüklendi.İşlem çözümlenemedi:No match for argument: fprint-pamKomut satırına eklemeyi deneyebilirsiniz: Kullanılabilir olmayan paketleri atlamak için --skip-unavailableUmutSpec@fedora:~$ fprintd-enrollImpossible to enroll: GDBus.Error:net.reactivated.Fprint.Error.NoSuchDevice: No devices availableUmutSpec@fedora:~$ ^CUmutSpec@fedora:~$
[sudo] password for umutspec: Depolar güncelleniyor ve yükleniyor: Depolar yüklendi. İşlem çözümlenemedi: No match for argument: Fprint-pamkomut satırına eklemeyi deneyebilirsiniz: Kullanılabilir olmayan paketleri atlamak için --skip-unavailableumutspec@fedora:~$ fprintd-enrollımpossible to enroll: Gdbus. Error: Net. Reactivated. Fprint. Error. Nosuchdevice: No devices availableumutspec@fedora:~$ ^cumutspec@fedora:~$
Doğru paketi kur.
Sudo dnf install fprintd fprintd-pam
Sonra cihaz görünüyor mu kontrol et.
Lsusb | grep goodix.
Hiç görünmüyorsa Fedora 43 şu an modelindeki parmak izini desteklemiyor demektir.
Doğru paketi kur.
Sudo dnf install fprintd fprintd-pam
Sonra cihaz görünüyor mu kontrol et.
Lsusb | grep goodix.
Hiç görünmüyorsa Fedora 43 şu an modelindeki parmak izini desteklemiyor demektir.