Çözüldü Fedora'da GRUB menüsü nasıl özelleştirilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

10710

Uzman
Yer
富士山(Mount Fuji)
Merhaba,

Fedora kurulumunu başarıyla tamamladım şimdi GRUB menüsünü değiştirmek istiyorum.
Ancak Gemini, bana GRUB Customizer programı ile değiştirmenin Fedora için güvenli olmadığını bunun yerine manuel yapmam gerektiğini belirti. Ancak yeni bir kullanıcı olduğum için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Pek fazla da Türkçe rehber bulunmuyor.

Şimdiden teşekkürler.

Çözüm

Öncelikle sudo fdisk -l komutuyla Windows sisteminize ait EFI Partition'unu bulun. Ardından aşağıdaki komutu çalıştırarak, bu Partition'un UUID'sini öğrenin:

sudo blkid /dev/sda1

/dev/sda1'i, sudo fdisk -l komutunun çıktısından bulduğunuz EFI Partition'u ile değiştirmeniz gerekli. Girdiğiniz komudun çıktısında aldığınız UUID'yi bir yere not edin. Ardından /etc/grub.d/40_custom dosyasına, aşağıdaki satırları ekleyin:

Kod:
menuentry 'Windows 10' {
 search --fs-uuid --no-floppy --set=root CC66-4B02
 chainloader (${root})/EFI/Microsoft/Boot/bootmgfw.efi
}

CC66-4B02'yi, blkid komutunun çıktısında bulduğunuz değerle değiştirmeniz gerek. Ardından tekrar sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg komutunu çalıştırın ve yeniden başlatın. Windows Entry'ı GRUB'a eklenmiş olmalı.
Kanka kesinlikle Secure Boot'u kapat GRUB temasını değiştireceksen.
Secure boot en bastan beri kapalı hocam.

@Qnix hocam, ilk dediginiz işlemi yani çözünürlük oncesi islem sonrasi boot ekraninda su tarz bir uyarı cikiyor. Sistem boot ediliyor tabii ki ancak GRUB menüsü gelmiyor hâlen. Uyari bir sorun olusturur mu?

Hangi anakartı kullanıyorsun dostum? Markasını söylemen yeterli.

Yaptığımız geri değişikliği geri alırsak (GRUB_GFXMODE satırını "auto" olarak değiştirerek) bu uyarıdan kurtulabilirsiniz.

Fakat, not aldığınız resolution değerlerini doğru girdinizden emin misiniz? Ayrıca GRUB_GFXMODE satırı auto iken sudo grub2-editenv - unset menu_auto_hide komutunu da deneyebilir misiniz?

Son düzenleme:
Fakat, not aldığınız resolution değerlerini doğru girdinizden emin misiniz?
Hayir hocam bu uyariyi sleep mode kismini ekledikten sonra olustu. Yanlış bi'sey yapmis olma ihtimaline karşı çözünürlük adimina gecmemistim. Bir sorun teşhis etmez ise geçebilirim o adima birazdan.

Hayir hocam bu uyariyi sleep mode kismini ekledikten sonra olustu. Yanlış bi'sey yapmis olma ihtimaline karşı çözünürlük adimina gecmemistim. Bir sorun teşhis etmez ise geçebilirim o adima birazdan.
Eklediğimiz sleep .5 satırını sleep 1 gibi bir değerle değiştirin. Olmadı bu satırı kaldırıp dosyayı eski haline getirirsiniz, uyarı kaybolduktan sonra da kalan adımlara devam edersiniz.

Merhaba,

GRUB konsoluna girdiğimde "videoinfo" yazınca çıktı vermiyordu. Bende biraz kurcalamam sonucu temayı ekleyebildim ancak bu sefer Windows, seçenekler arasında görünmüyor.

sudo grub2-mkconfig -o /boot/grub2/grub.cfg kodunu girdiğimde.

Found Windows Boot Manager on /dev/nvme0n1p1@/EFI/Microsoft/Boot/bootmgfw.efi çıktısını alamıyorum. sanırım sorun buradan kaynaklı.

Görüldüğü üzere burada dediğim parametreler bulunuyor.

Sanırım sonuca yakınız, her şey için şimdiden teşekkürler @Qnix

Öncelikle sudo fdisk -l komutuyla Windows sisteminize ait EFI Partition'unu bulun. Ardından aşağıdaki komutu çalıştırarak, bu Partition'un UUID'sini öğrenin:

sudo blkid /dev/sda1

/dev/sda1'i, sudo fdisk -l komutunun çıktısından bulduğunuz EFI Partition'u ile değiştirmeniz gerekli. Girdiğiniz komudun çıktısında aldığınız UUID'yi bir yere not edin. Ardından /etc/grub.d/40_custom dosyasına, aşağıdaki satırları ekleyin:

Kod:
menuentry 'Windows 10' {
 search --fs-uuid --no-floppy --set=root CC66-4B02
 chainloader (${root})/EFI/Microsoft/Boot/bootmgfw.efi
}

CC66-4B02'yi, blkid komutunun çıktısında bulduğunuz değerle değiştirmeniz gerek. Ardından tekrar sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg komutunu çalıştırın ve yeniden başlatın. Windows Entry'ı GRUB'a eklenmiş olmalı.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…