Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

29

Üstün
Makaleler
23
Bana kalırsa din konularının felsefe içinde konuşulması fazlasıyla mantıksız, tamam din felsefesine giren konular konuşulur fakat bazı konular tamamen dini ilgilendiren konular oluyor bunlara ek olarak ayet ve kaynak kavgası da var. İki kategorinin ayrılması ile sorunların genel olarak çözüleceğini düşünüyorum.

Artı 42 Eksi
Aslında dinler hakkında konuşmak hoşuma gidiyor. Ancak dinler hakkında konuşmak derken kastettiğim şey "senin dinin yalan!" tarzı tartışmalar değil. "Sodom ve Gomora" tarzı hikaye olarak nitelendirilebilecek şeyler üzerine konuşmayı seviyorum. Din üzerine tartışmalar felsefi olduğu sürece sorun değil bence. Ancak tartışma "senin dinin yalan, bak burada meal diyor meal" tartışmasına dönerse izin verilmemeli. İşte o zaman tartışma aşırı basit ve gereksiz bir seviyeye iniyor.

İşte benim anlam veremediğim kısım bu. "Felsefe dalları" diye ufacık bir Google araması ile zaten dalların arasındaki uçurumu görebiliyorsun. Neden Din ayrılıyor da diğerleri ayrılmıyor onu anlamadım. Diğer kategorilerde insanlar tartışmayı çok mu güzel biliyor da haberim yok?

Kategoriye girdim, önüme çıkan ilk konu bu. Okumaya bir başla, ilerledikçe nasıl bir duruma dönüştüğünü göreceksin.
Valla bu tarz konular benim epey kafamı alan cinsten. Ne felsefeden adam gibi anlarım, ne de dinden. Ne desem bilemedim. Ama şu konuya artık bir çözüm getirilmeli, orası kesin. Çünkü ben dahil çoğu insan şu din ve felsefe muhabbetlerinden sıkıldı. Öyle kaliteli tartışmaların da geçtiğini zannetmiyorum burada.

Valla bu tarz konular benim epey kafamı alan cinsten. Ne felsefeden adam gibi anlarım, ne de dinden. Ne desem bilemedim. Ama şu konuya artık bir çözüm getirilmeli, orası kesin. Çünkü ben dahil çoğu insan şu din ve felsefe muhabbetlerinden sıkıldı. Öyle kaliteli tartışmaların da geçtiğini zannetmiyorum burada.

Geçmiyor zaten @Andar Han bir uğradı, kaliteyi arttırdı sağ olsun. O konuya girince görürsün zaten onun mesajlarını.

Dinin burada bir yeri olmamalı diye düşünüyorum.

Yani olay aslinda burada bitiyor, yerinde tartismayi bilsek bu tur polemikler olmayacak.

Takıldığım hiçbir forumda kaliteli bir tartışma ortamı göremedim ne yazık ki hocam. A ve B kişisi tartışıyorken A kişisi kaliteli bir şekilde tartışsa bile B kişisi genelde "mağara adamı" olarak nitelendirebileceğimiz tarza konuşuyor. Öyle olunca ortam direkt bozuluyor tabii.

Felsefe kategorisi ortaya karisik yemek gibi. Ben felsefeye kafa yorsaydim bu durumdan oldukca rahatsiz olurdum dogal olarak.
E yani. Felsefe çok geniş bir konu olduğundan öyle herkesin girip adam gibi konuşabileceğini zannetmiyorum. Özellikle ülkemizde bu tarz tartışmalara girmek, bir bataklığa girmek gibi bir şey benim gözümde.

Felsefe konusunun %90'ı Allah var mıdır yok mudur yahu kardeşim varsa var yoksa yok. 1 konu aç geç. Diğer kısmı da yasaklanmadan önce X ayetini atıp yaslanıp izleyen tiplerle dolu. Din kategorisi açılıyorsa anasayfadan uzak bir yerde olsun aksi takdirde açılmasın. Bu forumda din felsefesi hakkında konuşabilecek yetkinlik sahibi 5 kişi yoktur.