Evet, etkileyen felsefi görüşler var ancak sonuçtaş ne Agnostizim gibi görüşlere inanmıyorum. Kendime uygun olanlara inanıyorum, bir sorun olacağını zannetmiyorum.
Hocam agnostisizm tanrı ve tanrısal varlıklar bilinemez demektir. Agnostisizm din felsefesidir eğer yaşam felsefesi olsun işte bir simülasyonda mı yaşıyoruz gibi genel felsefi düşünceler ise dini etkilemez ancak sen rahatça tanrı var Allah var diyemiyorsan zaten din olarak agnostiksindir. Eğer tam olarak Allah var diyorsan zaten müslümansındır.
Ben agnostiğim çünkü aradıklarıma cevap bulamadım. 4700 din arasından tanrı neden sırf aile ve çevre baskısıyla yanlış dini seçtik diye bizi yaksın ki. Bu kadar zalim mi? Ayrıca ben tanrının insanları ibadet adı altında kısıtlamasını mantıklı bulmuyorum.
Bu konulara girmek istemiyorum çünkü başım ağrıyor sonra ancak anladığım kadarıyla çelişki içerisindesin ve dini inancından uzaklaşmaktan çekiniyorsun.
Felsefi düşünceleri okumak dini inancı etkilemez. Sonuçta ona inanmıyorsun sadece okuyorsun. Ama inanmaya başlarsan dini inancını etkiler. Mesela Nietzsche'nin fikirlerini doğru bulup aynı zamanda Müslüman olamazsın. Bu çelişkili olur