İyi sosyaller herkese. Felsefi akımları görmüşsünüzdür; insanın hayata bakış açısını ve amacını şekillendirirler. Stoacılık günümüzde en çok gördüğüm felsefi akım, birçok takipçisi ve videosu var. Bu insanlar stoacılık'a o kadar sadık kalıyorlar ki, bu akıma uymayan en ufak şeyi yapmaktan vazgeçiyorlar. Bu ne kadar mantıklı bir durum? Şahit olduğun her görüşün işe yarar kısmını alıp, yoluna yeni olgunlukla devam etmek daha mantıklı değil mi? Düşüncelerinizi merak ediyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 13 Haziran 2024
- Makaleler
- 23
Bana kalirsa insanin bir amaci olmali fakat bu amaci tek bir dusunceyle sinirlandirmamali. Eger dusuncelerini sinirlandirirsa yeni tatlar, yeni deneyimler kazanamaz o kisi.
nisaa
Üstün
- Makaleler
- 3
Felsefeyi ben biraz da uğraştıkça ya da daha derine indikçe insanın içini sömüren, yaşama isteğini azaltan bir uğraş olarak görüyorum diyebilirim zamanında buna kafa yormuş birisi olarak. Bence hiç mantıklı değil hem de insanın hayatını şekillendirmesi için bir felsefi akıma ihtiyacı yok, o akımın gerektirdikleri düşündükleri gibi yaşayabilir fakat bakış açısı her türlü şekillenebilir. Sadık kalmak ne kadar mantıklı bilemiyorum. Yıllar geçtikçe fikirlerimiz de sadık kaldığımız düşünceler de değişecek. Ben biraz gereksiz buluyorum açıkçası.
Kısaca insan bir akımda bağlı kalmaktansa kendi istediği ve düşündüğü gibi yaşamalı fakat tabii ki o akıma yakın olabilir. Hayattaki amacını ve gayesini bulup buna göre hareket etmesi daha sağlıklı diye düşünüyorum.
Daha önceden bunlara özellikle din felsefesine ve hayat felsefesine kafa yoruyordum, kendi görüşümü buldum ve artık daha derine inmek istemiyorum daha önce psikolojik sorunlar da yaşamıştım, gerçekten etkiliyor insanı bu tarz konular, şu anda pek uğraş alanım değil.
Kısaca insan bir akımda bağlı kalmaktansa kendi istediği ve düşündüğü gibi yaşamalı fakat tabii ki o akıma yakın olabilir. Hayattaki amacını ve gayesini bulup buna göre hareket etmesi daha sağlıklı diye düşünüyorum.
Daha önceden bunlara özellikle din felsefesine ve hayat felsefesine kafa yoruyordum, kendi görüşümü buldum ve artık daha derine inmek istemiyorum daha önce psikolojik sorunlar da yaşamıştım, gerçekten etkiliyor insanı bu tarz konular, şu anda pek uğraş alanım değil.
Son düzenleme:
"izm'ler idrakimize giydirilmiş deli gömlekleridir." by Cemil Meriç.
Buradaki izm'in kapsamı din de olabilir, felsefi akım da olabilir veya komunizm vs de.
Bu söz benim hayata ve her şeye bakış açımın temel unsuru.
Buradaki izm'in kapsamı din de olabilir, felsefi akım da olabilir veya komunizm vs de.
Bu söz benim hayata ve her şeye bakış açımın temel unsuru.
- Makaleler
- 23
Ben buna katiliyorum. Felsefenin derinlerine inildiginde insani depresif hale sokan bir yani var.Felsefeyi ben biraz da uğraştıkça ya da daha derine indikçe insanın içini sömüren, yaşama isteğini azaltan bir uğraş olarak görüyorum diyebilirim zamanında buna kafa yormuş birisi olarak. Bence hiç mantıklı değil hem de insanın hayatını şekillendirmesi için bir felsefi akıma ihtiyacı yok, o akımın gerektirdikleri düşündükleri gibi yaşayabilir fakat bakış açısı her türlü şekillenebilir. Sadık kalmak ne kadar mantıklı bilemiyorum. Yıllar geçtikçe fikirlerimiz de sadık kaldığımız düşünceler de değişecek. Ben biraz gereksiz buluyorum açıkçası.
- Makaleler
- 3
Kör sadakat aptallıktır.
Felsefeyi ben biraz da uğraştıkça ya da daha derine indikçe insanın içini sömüren, yaşama isteğini azaltan bir uğraş olarak görüyorum diyebilirim zamanında buna kafa yormuş birisi olarak. Bence hiç mantıklı değil hem de insanın hayatını şekillendirmesi için bir felsefi akıma ihtiyacı yok, o akımın gerektirdikleri düşündükleri gibi yaşayabilir fakat bakış açısı her türlü şekillenebilir. Sadık kalmak ne kadar mantıklı bilemiyorum. Yıllar geçtikçe fikirlerimiz de sadık kaldığımız düşünceler de değişecek. Ben biraz gereksiz buluyorum açıkçası.
Felsefe gerçekten insanın hayata bakışını değiştiriyor, çoğu zaman olumsuz yönde. Ancak bazı konular benim hayatımın temelini oluşturmaya başladı artık, bunlardan biri felsefe. Kendimi daha olgunlaşmış, daha bilgili, daha hayatı anlamaya çalışan biri olarak görüyorum. Bu bana huzur veriyor, huzursuzlukla beraber.
- Makaleler
- 23
Nedense bu sozu duyunca aklima ulkemizdeki makarnacilar geliyor.
Ben de eskiden tanrıya araştırmadan inanırdım, şu an araştırıp inandım ve eski kendimi sevmiyorum, eskiden de tanrıya inanıyordum ama sırf çevrem Müslüman diye, araştırıp bir dine inanmak en iyisi.
Yeni konular
-
-
-
-
-
Sisteme GTX 1660 Super takınca ekran donma ve BIOS'a atma sorunu
- Murathan_2311
-