Berker Faruk Akyürek

Çalışkan
Merhaba, adı geçen oyun satın alma sitesinden iki oyun sipariş ettim ve iki oyuna da giriş yapamıyorum. Oluşan durumu hem mail olarak ilettim hem de WhatsApp destek hattından destek istedim. Konuşmalarda gördüğünüz üzere ilk mesajı sildi ve sorunun benden kaynaklı olduğunu dile getirdi. Ben de videolu olarak, stokta olmayan iki oyunu şu an ikinci kez de sipariş edebildiğimi gösterdim. Stokta yoksa nasıl sipariş ediyorum diyorum; ancak net bir cevap yok.

İşin ücret kısmında değilim. Hesabı bugün açmama rağmen hesapta sorun var diyorlar ve çözüm olarak başka oyun önerisinde bulunuyorlar. Zaten oynamak istediğim oyunu sipariş veriyorum, neden başka bir oyuna yöneleyim? İkincisi olarak da hadi kabul ettim diyelim, diğer oyunlarda da bu sorunların olmayacağı ne malum?

Lafın kısası, bildiğim kadarıyla para iadesi olmuyor. Bu gibi sitelerde 170 TL gibi bir ücret ödedim; evet, beni zarara sokacak bir miktar değil ama hem stokta olmayan oyunu satıp hem de sorunun benden kaynaklı olduğunu söylemeleri doğru değil. Ülkemizde zaten alım gücü düşmüş durumda ve bu gibi sitelere gençlerimiz oyun oynamak uğruna paralarının gitmesi çok acı bir şey değil mi? Bu insanlar buradan para kazanıyorlar. Sizce yasal süreç başlatabilir miyim?

IMG_2084.webp

IMG_2085.webp

IMG_2087.webp

IMG_2070.webp

IMG_2067.webp

IMG_2069.webp

IMG_2068.webp

IMG_2083.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, adı geçen oyun satın alma sitesinden iki oyun sipariş ettim ve iki oyuna da giriş yapamıyorum. Oluşan durumu hem mail olarak ilettim hem de WhatsApp destek hattından destek istedim. Konuşmalarda gördüğünüz üzere ilk mesajı sildi ve sorunun benden kaynaklı olduğunu dile getirdi. Ben de videolu olarak, stokta olmayan iki oyunu şu an ikinci kez de sipariş edebildiğimi gösterdim. Stokta yoksa nasıl sipariş ediyorum diyorum; ancak net bir cevap yok.

İşin ücret kısmında değilim. Hesabı bugün açmama rağmen hesapta sorun var diyorlar ve çözüm olarak başka oyun önerisinde bulunuyorlar. Zaten oynamak istediğim oyunu sipariş veriyorum, neden başka bir oyuna yöneleyim? İkincisi olarak da hadi kabul ettim diyelim, diğer oyunlarda da bu sorunların olmayacağı ne malum?

Lafın kısası, bildiğim kadarıyla para iadesi olmuyor. Bu gibi sitelerde 170 TL gibi bir ücret ödedim; evet, beni zarara sokacak bir miktar değil ama hem stokta olmayan oyunu satıp hem de sorunun benden kaynaklı olduğunu söylemeleri doğru değil. Ülkemizde zaten alım gücü düşmüş durumda ve bu gibi sitelere gençlerimiz oyun oynamak uğruna paralarının gitmesi çok acı bir şey değil mi? Bu insanlar buradan para kazanıyorlar. Sizce yasal süreç başlatabilir miyim?

Eki Görüntüle 203190Eki Görüntüle 203191Eki Görüntüle 203192Eki Görüntüle 203193Eki Görüntüle 203194Eki Görüntüle 203195Eki Görüntüle 203196Eki Görüntüle 203197Eki Görüntüle 203198

Vallahi bir bardak soğuk su içip kart bilgilerinizi değiştirin derim hocam, THH'ye gidebilirsiniz ama muz cumhuriyetinde sonuç alabilir misiniz bilmem.

Arkadaşlar teşekkürler öncelikle ama ödediğim ücret sorun değil yani daha önce ucuzgames gibi bir siteden alışveriş yapmıştım sorun oluşmamıştı ve hâlada oynuyorum … bu ikinci alışverişim di Total War serisine merak sardım ve bende olmayan son oyununu idarelik olarak almak istedim ve böyle bir şeyle karşılaştım sorun şu insanlar haksız kazanç sağlıyorlar yasal süreç başlatmak istiyorum mümkün müdür?

Arkadaşlar teşekkürler öncelikle ama ödediğim ücret sorun değil yani daha önce ucuzgames gibi bir siteden alışveriş yapmıştım sorun oluşmamıştı ve hâlada oynuyorum … bu ikinci alışverişim di Total War serisine merak sardım ve bende olmayan son oyununu idarelik olarak almak istedim ve böyle bir şeyle karşılaştım sorun şu insanlar haksız kazanç sağlıyorlar yasal süreç başlatmak istiyorum mümkün müdür?

Yapabileceğiniz şey

Karakol veya savcılığa giderek şikayetçi olabilirsin
Suç nedeniyle uğramış olduğun maddi ve manevi zararların hukuk mahkemelerinde açacağın tazminat davası ile failden talep edebilirsin. Kısaca bunun için avukat tutman da gerekebilir. Yolu yordamı bilmek yapmak adına ve avukat dava masraflarına katlanrsın.

Dolandırıcılık kapsamında yapılabilecek şey budur bunlar harici polis vs gidip söylesen zaten sana diyeceği böyle yerlerden alma kardeşim der. Nasihat verir gönderir.

Tüketici Mahkemesi'ne başvurdum. İnsanları dolandırmak bu kadar basit olmamalı, resmen haksız gelir elde ediliyor.

Tamam, bu işi gerçekten hakkıyla yapan firmalar vardır; yukarıda ismini verdiğim siteden sorunsuz bir şekilde alışveriş yapmıştım. Ancak ne yazık ki Fenix denilen siteye girdim. Dediğim gibi, mesele işin parasında değil. Sadece dolandırıcılık ve insanları 'enayi yerine koymak' bu ülkede kazanç sağlamamalı. Gerekirse bir avukat aracılığıyla (ayrı bir) dava açacağım.

Tüketici mahkemesi'ne başvurdum. İnsanları dolandırmak bu kadar basit olmamalı, resmen haksız gelir elde ediliyor.

Tamam, bu işi gerçekten hakkıyla yapan firmalar vardır; yukarıda ismini verdiğim siteden sorunsuz bir şekilde alışveriş yapmıştım. Ancak ne yazık ki fenix denilen siteye girdim. Dediğim gibi, mesele işin parasında değil. Sadece dolandırıcılık ve insanları 'enayi yerine koymak' bu ülkede kazanç sağlamamalı. Gerekirse bir avukat aracılığıyla (ayrı bir) dava açacağım.

İşte dediğim gibi tekrar yazmaya gerek yok:

THH'ye gidebilirsiniz ama muz cumhuriyetinde sonuç alabilir misiniz bilmem.

Geri dönüş sağladılar 170 TL'lik alışveriş yapamama rağmen 300TL'lik oyun seçin dediler bende Elden Ring ile S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl seçtim iki oyunada erişim sağladım bakalım süreç ne gösterir bilemeyiz.