Detaylar
Kim cevapladı?DarthGorsoy
Bilgin
Biri daha azaldı. Şehir içinde ses yapan, trafik kurallarını katleden, yol, yaya geçidi, kaldırım tanımadan kullanan barzolardan birisi daha temizlenmiş oldu. Şimdi bana laf diyecek arkadaşlar adamın son videosunun ilk 30 saniyesine bakarsa dahi nasıl bir motor "sürme" tarzı olduğunu herkes görür.
Edit: Videonun 1.22 dakikasında şehiriçindeki yaya geçidinden 90 ile geçtiğini görebilirsiniz.
Moto vlog kanallarının içeriği genellikle boyle şeylerden ibaret ne yazık ki. Polisten kacma, saçma sapan teker kaldırma ve virajda yan yatma. Sonuç? Motorcu dilimleyen bariyerler ve korkuluklar.
Nürburgring pisti gibi oldu ülke. Ha bir de diyorum ya millet motorlari vasıta yerine koymuyor, bu gerçeği de biliyorlar ama kendileri de yayaları insan yerine koymuyor. Bu duruma laf etsek ne ki, normal arabalar da ayni durumda. Bu cezalar az bile ya, cok daha caydırıcı seyler yapılmalı. En basitinden su videoları izleyip her videoya teker teker ceza kesseler keske.
@DarthGorsoy yan yatırma konusunda araba gibi düsünüyorsunuz, motosikletle viraj dönerken motoru yatırmak zorundasın yoksa viraj alamazsın, onun dışında kısmen katılıyorum, bazen gaza geliyor ama 2 yıla yakın yıldır bir motorcu olarak, ön kaldırma gibi hareketler yapmıyorum, ne kadar tecrübeli olursam olayım yapmam zaten.
Bu arada yine diyorum, şeridinde gidersin ama trafiği rahatlatmak konusunda aradan geçmenin sakıncası yok, kontrollü yaparsan bir problem de yok, motorcu trafik polisleri bile yapıyor kaç kere denk geldim, kaldı ki polisin gözü önünde aradan geçtim ettim, bu konuda ceza yazmaz polis, yazanı da görmedim.
Bu arada yine diyorum, şeridinde gidersin ama trafiği rahatlatmak konusunda aradan geçmenin sakıncası yok, kontrollü yaparsan bir problem de yok, motorcu trafik polisleri bile yapıyor kaç kere denk geldim, kaldı ki polisin gözü önünde aradan geçtim ettim, bu konuda ceza yazmaz polis, yazanı da görmedim.
DarthGorsoy
Bilgin
@DarthGorsoy yan yatırma konusunda araba gibi düsünüyorsunuz, motosikletle viraj dönerken motoru yatırmak zorundasın yoksa viraj alamazsın, onun dışında kısmen katılıyorum, bazen gaza geliyor ama 2 yıla yakın yıldır bir motorcu olarak, ön kaldırma gibi hareketler yapmıyorum, ne kadar tecrübeli olursam olayım yapmam zaten.
Ben de diyorum ki, siz dikkat ediyorsunuz yahut çevrenizde bu adamlardan yok ama motoru bir maganda aracı gibi kullanan o kadar cok insan var ki, insanların aklında artık bir motorcu profili oluştu, algı olustu. Moto vlog kanalları cidden rezalet oluşumlar, milleti uyandırmaya calisip eğitim vereni cok az.
Evet, buna katılıyorum. Takip mesafesinin iyice azaldığı yerlerden fırsatım varsa kontrollü şekilde aradan geçmeye çalışırım. Bunu ben de inkar etmem. Benim amacım zaman kaybetmemek, bir yere yetişmek değil. Kendimi güvende hissetmiyorum o bölgede. Belki bir hata olacak ve tost gibi ezileceğim orada nereden bilebilirim. Kontrollü bir geçiş, sanılanın aksine motorcuyu daha güvende tutabilir bazı durumlarda.Bu arada yine diyorum, şeridinde gidersin ama trafiği rahatlatmak konusunda aradan geçmenin sakıncası yok, kontrollü yaparsan bir problem de yok, motorcu trafik polisleri bile yapıyor kaç kere denk geldim, kaldı ki polisin gözü önünde aradan geçtim ettim, bu konuda ceza yazmaz polis, yazanı da görmedim.
Biraz konuyu okudum da gerçekten kanım dondu diyebilirim, insanlar birinin ölmesine seviniyor diyebilirim. Düşünsenize, babanız motorsikletçi ve Deniz Narin gibi internete içerik üretiyor ve altında S1000rr gibi bir canavar çoğu arabayı değil m4, M5 olsa bile parçalayacak bir motoru olduğunu varsayalım. Allah göstermesin vefat ediyor ve internette haberlere düşüyor ve insanlar öldüğüne seviniyor nasıl hissedersiniz? Onları diyenlere var gücünüzle saldıracağınızı düşünüyorum.
Yaya geçidinden hızlı geçebilir, virajlarda yatabilir ki yapmak zorunda yoksa virajı dönemez birini öldürdüyse veya zarar vermişse sevinebilirsiniz ama ölüm bu ya ölüm. Birdaha sevdiklerinle görüşemezsin sevdiklerin seninle görüşemez vesaire. Gerçekten çok kötü bir durum fakat öldüğüne sevinilmesi gerçekten kanımı dondurdu.
Yorum sizin.
Yaya geçidinden hızlı geçebilir, virajlarda yatabilir ki yapmak zorunda yoksa virajı dönemez birini öldürdüyse veya zarar vermişse sevinebilirsiniz ama ölüm bu ya ölüm. Birdaha sevdiklerinle görüşemezsin sevdiklerin seninle görüşemez vesaire. Gerçekten çok kötü bir durum fakat öldüğüne sevinilmesi gerçekten kanımı dondurdu.
Yorum sizin.
İtachi Uchiha
Yetkin
Motor akrobasi aracı değil. Bu arkadaşı ne zaman görsem son hızlarda hareketler yapıyordu. Zaten daha önceden de kaza yapmıştı.
Yeni konular
-
-
-
-
Alys Gold | R5 7500F & RX 9070 XT sistem özelleştirilip alınır mı?
- Niccolo Machiavelli
-
-
-