Biraz araştırayım, ilgimi çekti. Bu bilgi için teşekkürlerŞampiyona bilgisayardan yapılacakmış. Telefondan da oynuyabiliyorsunuz.
Detaylar
Kim cevapladı?1)Çünkü Türkiye'de seveni çok olan pilotların %80'i-%90'ının yolu Scuderia Ferrari'den geçti. Lewis Hamilton,Sebastian Vettel,Kimi Raikonen,Fernando Alonso,Michael Schumacher...Merhaba. Ferrari Formula 1 takımı neden bu kadar çok seviliyor? Çoğu takımdan daha çok hile ve kötü işlere bulaşmışlar. Biraz açayım bu kısmı; örneğin 1993 yılında kendileri kazanamadıkları için FIA şikayette bulunuyorlar ve gizli antlaşmaları sayesinde bu kabul ediliyor.
Pilotlarına hiç değer vermiyorlar. Belki bu yeniler (Charles Leclerc gibi) için geçerli olmayabilir ama Niki Lauda Almanya GP'de ki kazasında daha hastaneye gitmeden onun yerine pilot ayarlıyorlar. Sebastian Vettel'e de takım içinde yeterli değeri vermiyorlardı.
Enzo Ferrari Formula 1'de ki küçük takımlara aşağılayıcı ifadeler kullanıyor.
Belki bu kadar sevilmesinin nedeni efsanevi pilot Michael Schumacher 5 kere şampiyon olması ama bunun sebebi onun kaliteli pilotluğu ve mühendis ekibi.
Böyle bir geçmişe sahipken sadece en başarılı F1 takımı olduğu için mi tutuluyor yoksa başka neden var mı?
Burada demek istediğim bu takımın tutulmaması istediğim değildir. Bunlara rağman hayran kitlesinin bu kadar büyük olması ve tutku ile bağlanmasıdır. Buna da çok büyük saygım var.
2)Türkiye'de F1'in en çok tutulduğu dönemde Schumacher'li Ferrari dominasyonu vardı.
3)Scuderia Ferrari büyük.
4)1993 civarında F1'de pilotların kendisi zaten çok büyük şikeler döndürmüş ve birçok takım buna kurban gitmiş, bundan zarar almış. Ayrıca diğer takımlar da temiz değil. Açın SpyGate'i araştırın.
Velocine71
Çalışkan
Ben aslında daha çok dünya geneli için sormuştum.1)Çünkü Türkiye'de seveni çok olan pilotların %80'i-%90'ının yolu Scuderia Ferrari'den geçti. Lewis Hamilton,Sebastian Vettel,Kimi Raikonen,Fernando Alonso,Michael Schumacher...
2)Türkiye'de F1'in en çok tutulduğu dönemde Schumacher'li Ferrari dominasyonu vardı.
F1'deki takımlarım hepsi büyük.
Zaten her takımın ve pilotun kural dışı hareketleri var. Ben kimseye yok demedim.4)1993 civarında F1'de pilotların kendisi zaten çok büyük şikeler döndürmüş ve birçok takım buna kurban gitmiş, bundan zarar almış. Ayrıca diğer takımlar da temiz değil. Açın SpyGate'i araştırın.