Furkican58

Başarılı
Arkadaşlar merhaba, bu hafta evin yan sokaklarında fiber internet çalışması olduğunu öğrendim ve soru sordum, ne zaman aktif olur vb sorular. 3-5 güne dedi fakat benim sokağımda çalışma yapılmadı. Bu da benim kafamda soru işareti oluşturdu. Bu konuyu yaşamış arkadaşlarımız varsa beni bligilendirirse çok mutlu olurum.

1. ek: Gece çektiğim bu hafta yapılan altyapı çalışması fotoğrafı. 2. fotoğraf ise benim sokağımdaki fiber kutusu.

Dosya Ekleri

• 09a4fb235a2e4bfea727be56a13973f1.webp
    09a4fb235a2e4bfea727be56a13973f1.webp
    514,8 KB · Görüntüleme: 147
  • 16fc13977a96ae2bc101b1a1bb897202.webp
    16fc13977a96ae2bc101b1a1bb897202.webp
    233 KB · Görüntüleme: 132
Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin sokakta çalışma yoksa sizin sokağa gelecek süreyi değil o sokağa gelecek süreyi söylemiştir. Fiber kablo sizin sokağa gelmediği sürece üçbeş günde fibere kavuşamazsınız.

İlla sokağında çalışma yapılmasına gerek yok misal bir bölgeyi kazarlar, bir bina seçerler, o binaya dış mekan OFDK (sağ fotoğraftaki dağıtım kutusu) koyarlar, drop ile binalara dağıtabilirler. Ancak hangi yönde rotayı ayarladıklarını bilmeyeceğimiz için gelir veya gelmez diyemeyiz.
Mahalleye OFSD koyarlarsa daha fazla haneye çoklarlar ama MUFA/Dış mekan OFDK koyarlarsa daha az haneye çoklarlar.

Arkadaşlar merhaba, bu hafta evin yan sokaklarında fiber internet çalışması olduğunu öğrendim ve soru sordum, ne zaman aktif olur vb sorular. 3-5 güne dedi fakat benim sokağımda çalışma yapılmadı. Bu da benim kafamda soru işareti oluşturdu. Bu konuyu yaşamış arkadaşlarımız varsa beni bligilendirirse çok mutlu olurum.

1. ek: Gece çektiğim bu hafta yapılan altyapı çalışması fotoğrafı. 2. fotoğraf ise benim sokağımdaki fiber kutusu.
Sizin sokağınızdaki bir binaya takılmış olan o dışekan OFDK'dan normalde 8 aboneye havadan fiber hat (kablo) çekilir veya o kutudaki 8 portun yedisinden abonelere hat çekilirken, 8. porttan da bir diğer OFDK'ya hat çekilir. (Bazı OFDK'larda 16 port vardır ama tahminimce görseldeki kutu 8 portluk...) Siz kendiniz için soruyorsanız, öncelikle binanıza ya da bir yana binaya benzer bir OFDK takıldıktan sonra konuşmaya başlamak daha sağlıklı olur.