Yaklaşık 2 ay aradan sonra tekrar yazıyorum lâkin elimdeki birkaç bilgiye istinaden sizlerin de düşüncesini merak ettiğim için yazmak istedim. Bu konuyu açtığım zaman e-devlet üzerinden Açık Kapı aracılığıyla talep oluşturmuştum. Verilen cevapta "2024 yatırım planında bulunmamakla beraber 2025 yılında tekrar değerlendirilmesi öngörülmektedir" şeklinde cevap gelmişti Telekom müdürlüğünden. 2025'e girdikten sonra 3 Ocak'ta tekrar e-devlette Açık Kapı üzerinden FTTH altyapı dönüşümü için talepte bulunmuştum. Bu sefer verilen cevap "İyi Günler İlgili lokasyon 2025 yılı FTTH dönüşüm planları içerisinde olup, çalışmaların Haziran ayı sonuna kadar tamamlanması öngörülmektedir." şeklinde bir cevap aldım. Bu bilgilere güvenip derin bir oh çekmeli miyim yoksa tedirgin şekilde FTTH dönüşüm çalışmalarını mı beklemeliyim :D

Güncelleme

Bugün başka bir blokta oturan ablanın bilgilendirmesi üzerine gidip bloklarını kontrol ettiğimde, her katta 4 uç olacak şekilde (her katta 4 daire var) beyaz ve nispeten ince kablolar bırakıldığını gördüm. Dışarıda da kamyonet kasasında turuncu fiber kablolar vardı zaten o anlaşılabilir bir detay :D Sanırım aldığım bilgi doğruymuş... Bu işlemler teknik olarak ne kadar sürer sizce? Bütün mahalle üzerinden hesaplarsak yaklaşık 56 tane 4 katlı bina, 11 tane de 15 katlı bina var. (yanlış bilmiyorsam hepsinde 1 katta 4 daire var) Engin bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacım var hocam :D
Size bir süre ve tarih verebilmem çok zor; yanıltıcı ve heveslendirici olmak istemem. Ancak sizin bahsettiğiniz bölgede FTTH dönüşüm çalışması başlamş ve bundan geri dönüş çok anormal/beklenmeyen bir durum oluşmadıkça olmaz.. Bu işleri Telekom'un kendi elemanları değil ama taşeronları yapıyor. Eğer aksatmadan çalışırlarsa Mart sonu, bilemediniz Nisan'da FTTH'a kavuşursunuz. Tabi iş sadece sizin bölge ve binalardaki altyapının bitirilmesi değil; sahada ve santralda da her şeyin hazır olması gerekiyor.

Size bir süre ve tarih verebilmem çok zor; yanıltıcı ve heveslendirici olmak istemem. Ancak sizin bahsettiğiniz bölgede FTTH dönüşüm çalışması başlamş ve bundan geri dönüş çok anormal/beklenmeyen bir durum oluşmadıkça olmaz.. Bu işleri Telekom'un kendi elemanları değil ama taşeronları yapıyor. Eğer aksatmadan çalışırlarsa Mart sonu, bilemediniz Nisan'da FTTH'a kavuşursunuz. Tabi iş sadece sizin bölge ve binalardaki altyapının bitirilmesi değil; sahada ve santralda da her şeyin hazır olması gerekiyor.
Bugün bizim binamızda dairelere gelecek olan fiber kabloları ayarladılar. Aynı zamanda diğer bloklarda da başka ekipler çalışıyordu sanırım birden fazla ekip çalışıyor. Hayırlı olsun diyelim bakalım bu saatten sonra sabır eşliğinde beklemek düşüyor.. Teşekkürler konu üzerinden fikir beyan eden herkese

Güncelleme

@Mafaky hocam bugün fark ettim bazı noktalarda yerde olan TT kapaklarını işaretlemişler. İşaretli olan bir kapağın üzerine de Fiber Saha Dolabı yazılı bir dolap yerleştirilmiş. Dolapta "Türk Telekom Fiber Saha Dolabı TT-LND" yazıyor. Bu yazıyı anladım fakat "TT-LND" ibaresiyle ilgili bir bilgi bulamadım. Acaba dolabı üreten firmanın vs kısaltması mı yoksa bir anlamı var mı?

Son düzenleme: