Dark_Creative

Çalışkan
Evime fiber internet bağlatmak istiyorum. İki katlı bir evde yaşıyoruz (zeminle birlikte); üst katta ev sahibim, ben ise alt katta oturuyorum. Hemen önümüzdeki evde fiber altyapısı mevcut ve bu evle aramızda maksimum 5-6 metre mesafe var.

O evin önündeki fiber kutusunda boş port olduğu altyapı sorgusunda görünüyor. Ancak kendi adresimde yaptığım sorguda sadece VDSL altyapısı çıkıyor.

Bu durumda, fiber kabloyu o noktadan evime çektirerek hizmet alma imkânım var mı? Eğer doğrudan hizmet alamıyorsam, bu fiber hattını evime çektirebilmek için ne yapmam gerekiyor? Fiber altyapı Türk Telekom’a ait.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türk Telekom bölge müdürlüğüne gidip dilekçe vermeniz lazım. Duruma göre ekipler gelip fiber kabloyu evinize kadar çekiyor fakat müstakil sayılabilecek evlerde bu işlem ne kadar hızlı o konu hakkında bir fikrim yok maalesef.

Hocam gidip dilekçe vermeniz lazım. Bizim binaya bağlamaları yaklaşık 1 sene sürdü. Müstakil yerlerde daha uzun sürecektir. Fakat boştalarsa hızlıca da çözülebilir tamamen şansınıza kalmış bir durum açıkçası.

Evime fiber internet bağlatmak istiyorum. İki katlı bir evde yaşıyoruz (zeminle birlikte); üst katta ev sahibim, ben ise alt katta oturuyorum. Hemen önümüzdeki evde fiber altyapısı mevcut ve bu evle aramızda maksimum 5-6 metre mesafe var.

O evin önündeki fiber kutusunda boş port olduğu altyapı sorgusunda görünüyor. Ancak kendi adresimde yaptığım sorguda sadece VDSL altyapısı çıkıyor.

Bu durumda, fiber kabloyu o noktadan evime çektirerek hizmet alma imkânım var mı? Eğer doğrudan hizmet alamıyorsam, bu fiber hattını evime çektirebilmek için ne yapmam gerekiyor? Fiber altyapı Türk Telekom'a ait.

Yapabileceğin en iyi şey müdürlüğe gidip planlama ekibi ile görüş mesafe çok yakın yardımcı olacaklardır. Ben yakın zamanda kendim özel olarak çektirdim fiberi tam olarak 220 metre 10000 lira tuttu. Mahalledeki tip 7 kabinden ek yapılarak bana özel proje çizildi. Başvurmamdan itibaren yaklaşık 1.5 ay sürdü.