tuna.w

Çalışkan
Merhaba, öncelikle belirtmek istiyorum ki oturduğumuz bina bir apartman değil, müstakil ev. Sokağımda fiber çalışması yapılmıştı ve geçen ay Türk Telekom ile görüşüldüğünde yapılan çalışmanın "okul projesi" olduğu söylenmişti. Ancak şu anda çeşitli internet sağlayıcılarının internet sitelerinde altyapı sorgulaması yaptığımda hepsinin sonucunda fiber altyapı bölgesinde olduğum gözüküyor. Bu konuda bazı merak ettiklerim var. İlk olarak, bu altyapının okul projesi olarak geçiyor olması benim bundan faydalanmama bir engel olur mu?

İkinci olarak, evime Telekom il müdürlüğünden fiber kutusu mu talep etmem gerekiyor, sadece müdürlüklerden mi başvurmamız gerekiyor?

Son olarak, mevcut internet aboneliğimiz ve ev babamın üzerine olduğu için fiber kutusu talebi bizzat babam tarafından mı yapılması gerekiyor, yoksa ben de (reşitim) bu konu için başvuruda bulunabilir miyim? Deneyimi olan arkadaşlar cevaplayabilirse güzel olur, şimdiden teşekkürler.

Sistemlerden sorgulatınca fiber altyapı gözüküyorsa muhtemelen ya fiber optik kablo çekecekler ya da bakır kablo çekip fiber interneti buradan size iletecekler. Mesela Turknet'ten sorguladığında fiber altyapı gözüküyorsa arayıp danışabilirisin. Yardımcı olurlar.

İnternet aboneliğinin babanın adına olması şart değil. Özellikle sen reşit olduğun için doğrudan kendi adına abonelik açtırabilirsin. Evdeki internetiniz ASDL mi yoksa VDSL mi?

Sistemlerden sorgulatınca fiber altyapı gözüküyorsa muhtemelen ya fiber optik kablo çekecekler ya da bakır kablo çekip fiber interneti buradan size iletecekler. Mesela Turknet'ten sorguladığında fiber altyapı gözüküyorsa arayıp danışabilirisin. Yardımcı olurlar.

İnternet aboneliğinin babanın adına olması şart değil. Özellikle sen reşit olduğun için doğrudan kendi adına abonelik açtırabilirsin. Evdeki internetiniz ASDL mi yoksa VDSL mi?
Mevcut internet ADSL hocam, direkt bir internet başvurusunda bulunmayı düşünmüştüm ancak binaya herhangi bir fiber kutusunun çekilmemiş olması aklımı karıştırmıştı. Kutuların yerleştirilmesi tamamen altyapı sahibi firmanın yaptığı, İnternet Sağlayıcılarının kontrolüne olmayan bir şey olduğu bilgisini duyduğum için başvuru yapmakta kararsızdım.

Başvuru yap sen yine de fiber istediğini bilsinler ona göre talep arttıkça geliyorlar yoksa çok beklersin bence.
Hocam zaten apartman olmadığı için talep artmasına bağlı olmayabilir diye düşünüyordum, başvurudan kastınız nedir bu arada kutu talebi mi yoksa direkt bir internet başvurusu mu?
Eğer altyapınız fiber gözüküyorsa siz başvuruyu yapın. Bende de öyle olmuştu çalışmalar başlamadan altyapıya yansımıştı ve ben başvurduktan bir süre sonra gelip bağladılar. Siz de başvurun talep olduğunu görsünler en azından.
Çalışmalar yapıldı hocam bizde, çalışmalar bitse de fiber gözükmesi zaman aldı diyebilirim. Başvurudan kastınız kutu talebi mi yoksa direkt bir internet başvurusu yapmamı mı tavsiye ettiniz? Tam anlayamadım orayı.

Evet internet üzerinden direk fiber internet başvurusu yap veya telefonla müşteri hizmetlerine iletebilirsin ayrıca istediğini.
Peki öyle yapayım bakalım, zaten muhtemelen kutu olup olmadığı hakkında bilgi isterler. Belki direkt Telekom ile iletişime geçerek iletirler ve süreç benim direkt müdürlüğe talepte bulunmama nispeten daha hızlı işleyebilir. Teşekkürler yanıt için.