İyi günler arkadaşlar, binamız FTTH fiber dönüşüm sürecinde. Binamıza ve dairelere kablo çekme işlemleri yapıldı, sadece kutunun takılması kaldı. Ancak 1 aydan fazla süredir hiçbir gelişme yok.

Haftalık olarak altyapıyı sorguluyordum, hepsinde VDSL çıkıyordu. Fakat bugün bazı altyapı sonuçlarında altyapımız fiber olarak göründü.

Sonuçları paylaşıyorum.

(Türk Telekom sitesinde HİPERNET sonucu çıkıyor, site şu an çalışmıyor, o yüzden atamadım.)

Ekran görüntüsü 2025-07-13 142204.webp

Ekran görüntüsü 2025-07-13 142502.webp

Ekran görüntüsü 2025-07-13 195448.webp

Son düzenleme:
İyi günler arkadaşlar, binamız FTTH fiber dönüşüm sürecinde. Binamıza ve dairelere kablo çekme işlemleri yapıldı, sadece kutunun takılması kaldı. Ancak 1 aydan fazla süredir hiçbir gelişme yok.

Haftalık olarak altyapıyı sorguluyordum, hepsinde VDSL çıkıyordu. Fakat bugün bazı altyapı sonuçlarında altyapımız fiber olarak göründü.

Sonuçları paylaşıyorum.

(Türk Telekom sitesinde HİPERNET sonucu çıkıyor, site şu an çalışmıyor, o yüzden atamadım.)

Eki Görüntüle 163001
Eki Görüntüle 163005

Eki Görüntüle 163103
1. Durumu Kontrol Et: Altyapı sağlayıcınızın müşteri hizmetleri ile iletişime geçin. Fiber bağlantınızın ne zaman aktif olacağını sorgulayın.

2. Son Durumu Sorgula: Türk Telekom'un web sitesinden veya müşteri hizmetleri ile iletişim kurarak altyapının güncel durumu hakkında bilgi alın.

3. Gereken Belgeleri Hazırla: Eğer abonelik işlemleri için belgeler isteniyorsa, bunları önceden hazırlayıp teslim etmeyi düşünün.

4. Alternatif Servis Sağlayıcılar: Eğer beklemekten rahatsızsanız, bölgenizde başka internet servis sağlayıcıları olup olmadığını kontrol edin.

5. Yanlış Anlamaları Giderin: Altyapı sorgulama sonuçlarındaki "bos port yok" ifadesinin ne anlama geldiğini öğrenin. Bu, mevcut bağlantı kapasitesinin dolu olduğu anlamına gelebilir.

6. Gelişmeleri Takip Edin: Her hafta durumu kontrol etmeye devam edin ve sık sık geri bildirimde bulunun.

7. Komşularla İletişim: Komşularınızın da durumu kontrol etmesini sağlayarak daha fazla bilgi edinmeye çalışın.

8. Sosyal Medya ve Forumlar: İnternet ile ilgili yerel topluluklarda ya da sosyal medyada benzer sorunları yaşayan kişilerle fikir alışverişinde bulunun.

Eğer daha fazla detay almak isterseniz, Emirhan Abalı'dan teknik bilgiler isteyebilirsiniz.