Doğal gaz borusu aşağı iniyor. Matkapla ben bu akşam kırıcam zaten. Zilin altında ufak bir delik var zaten oradan geçirtirim, benim bildiğim kabloyu çekiyor evin içine sokuyor, ONT cihazına takıyor. Oradan etherneti modeme takıp ne yaparsan yap diyorlar. Şimdi hocam fiber gelince evin içinden sigortadan odama kadar getirtebilir miyim?
Fiber kabloyu çeken firma sizin evinizin dış kapısının oradaki dairenin sigortasına yakın bir yere kabloyu bırakıp ucuna da 1 metre civarı uzunluk bırakıp gider. Siz Türk Telekom ekibi çağırırsınız fiber altyapınız aktif edildikten sonra Türk Telekom yeni modem ve GPON cihazıyla gelir kurulumunuzu yapar gider. Odama kadar internet çekmek istiyorum diyorsanız da modeme yakın olan bir yerden,tabandan veya buat içerisinden elektrikçi çağırıp CAT6 kablo çektireceksiniz odanıza kadar. İsterseniz o çektirdiğiniz CAT6 kabloyu modeme takıp bilgisayarınıza takabilirsiniz ya da bir ucunu GPON'a takıp bir ucunu modeme takıp modemi odanıza getirebilirsiniz. GPON cihazınız daire kapınızın orada kalır.

1754058148001.webp

Fiber kabloyu çeken firma sizin evinizin dış kapısının oradaki dairenin sigortasına yakın bir yere kabloyu bırakıp ucuna da 1 metre civarı uzunluk bırakıp gider. Siz Türk Telekom ekibi çağırırsınız fiber altyapınız aktif edildikten sonra Türk Telekom yeni modem ve GPON cihazıyla gelir kurulumunuzu yapar gider. Odama kadar internet çekmek istiyorum diyorsanız da modeme yakın olan bir yerden,tabandan veya buat içerisinden elektrikçi çağırıp CAT6 kablo çektireceksiniz odanıza kadar. İsterseniz o çektirdiğiniz CAT6 kabloyu modeme takıp bilgisayarınıza takabilirsiniz ya da bir ucunu GPON'a takıp bir ucunu modeme takıp modemi odanıza getirebilirsiniz. GPON cihazınız daire kapınızın orada kalır.

Eki Görüntüle 169209
Şimdi hali hazırdaki dls kablosunu tam sigortadan geçiyor ben binanı girişinden dsli direkt iptal etsem ve sigortanın ordaki dsl kabloyu kesip ucuna baş takıp modeme taksam? Bir de 15 20 metre civarı bir cat6 kablo alırsam 350TL'ye falan adama versem ucuza yapar mı çünkü geçen adam geldi hiçbir kabloyu takmadı falan uğraştı uğraştı sadece hazırdaki kabloyu bantla bağladı 2k para aldı gitti

Şimdi hali hazırdaki dls kablosunu tam sigortadan geçiyor ben binanı girişinden DSL'i direkt iptal etsem ve sigortanın oradaki DSL kabloyu kesip ucuna baş takıp modeme taksam? Bir de 15 20 metre civarı bir CAT6 kablo alırsam 350TL'ye falan adama versem ucuza yapar mı çünkü geçen adam geldi hiçbir kabloyu takmadı falan uğraştı uğraştı sadece hazırdaki kabloyu bantla bağladı 2K para aldı gitti.

Daireniz kira değil size aitse temiz bir CAT6 çektirmeniz sizin yararınıza olur. Tahminime göre fiber yeni geldiyse apartman biraz yaşlanmış DSL kablolarınız da zaten eskimiştir. Fibere geçince kaç Mbit hız alacağınız o dediğiniz için değişir. Mevcuttaki dairenizdeki DSL kablosunu kesip ek ile modeme girmek 100Mbit'e sınırlar hızınızı. Eksiz olarak dairenizdeki kabloya uç takıp modeme takabilirsiniz sıkıntı olacağını zannetmem kablolarınız çok eski değilse. 350TL'ye de hiç kimse sizin için 10-15 metre kablo çekmez diye düşünüyorum iyi gününde değilseniz. Elektrikçilerde şu an CAT6'nın geliş metre fiyatı zaten 10-15₺ arası. Ortalama da 1000-1500 lira işçilik alınır diye düşünüyorum yaşadığınız ile göre değişir tabii bunlar.

Daireniz kira değil size aitse temiz bir CAT6 çektirmeniz sizin yararınıza olur. Tahminime göre fiber yeni geldiyse apartman biraz yaşlanmış DSL kablolarınız da zaten eskimiştir. Fibere geçince kaç Mbit hız alacağınız o dediğiniz için değişir. Mevcuttaki dairenizdeki DSL kablosunu kesip ek ile modeme girmek 100Mbit'e sınırlar hızınızı. Eksiz olarak dairenizdeki kabloya uç takıp modeme takabilirsiniz sıkıntı olacağını zannetmem kablolarınız çok eski değilse. 350TL'ye de hiç kimse sizin için 10-15 metre kablo çekmez diye düşünüyorum iyi gününde değilseniz. Elektrikçilerde şu an CAT6'nın geliş metre fiyatı zaten 10-15₺ arası. Ortalama da 1000-1500 lira işçilik alınır diye düşünüyorum yaşadığınız ile göre değişir tabii bunlar.
Burası dedemden kalan ev. Zaten yazları geliyoruz. 3+1 daire kafadan 15 metre dedim, ben de bilmiyorum kaç metre. 350 TL'ye demedim, hocam 350 TL'lik kabloyu alsam adama versem kendi taksa zaten bir kere buattan kablo çektirdim ama normal buat değil baca gibi kapagı olan elektirik tesisatından. Adam para bile almadı gitti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki kablo çekildi diyelim benim odama kadar nasıl çekecekler? Şalterlerin oradan çekebilirler mi? Bende Archer AX23 modem var bir daha ekstra modem almama ya da kiralamama gerek var mı Türk Telekom'dan, gerek yoksa fiber internet paketi dışında ödemeyeceğim değil mi? Bir de görevli 1 hafta içinde bağlanır dendi, bağlandıktan kaç gün sonra sistemden gözükür.
Telekom kendi modemini de getirecek. Odanıza çekme işi ekipten ekibe değişir. İyi bir ekibe denk gelirseniz istediğiniz yere çeker. Kötü ekip standart bir yer uydurmuştur, oraya çekip bırakır. Router'ınızı taktıklarında internetiniz aktif olur zaten. Modem ücreti Telekom'da değişiyor. Çoğu zaman modem kirası alıyor ama. Elinizdeki router'ı köprü moduna alıp odanıza ek kablo çekebilirsiniz eğer ekipler yapmazsa.

@vacbir, @sirius, @dex, @TechnoColor
Arkadaşlar çarşamba günü fiberciler yolu bir makinayla kablonun sığacağı kadar deldiler ve binanın baçhesine kadar kabloyu çektiler ve çarşambadan belli hiç kimse gelmedi kablo orda duruyor 4 gün oldu, sizce cimere falan yazmalı mıyım ne yapmalıyım?

@vacbir, @sirius, @dex, @TechnoColor
Arkadaşlar çarşamba günü fiberciler yolu bir makinayla kablonun sığacağı kadar deldiler ve binanın baçhesine kadar kabloyu çektiler ve çarşambadan belli hiç kimse gelmedi kablo orda duruyor 4 gün oldu, sizce cimere falan yazmalı mıyım ne yapmalıyım?
Cimere neden yazacaksın ? Cimerle olayın ilgisi ne anlayamadım. Bir randevu süreci vardır sizin sıranız gelince kalan bağlantıyı tamamlar ekipler.