Fiber internet altyapının gelip gelmemesi belediyelere mi bağlı?

pars

Başarılı
Makaleler
5
Yer
Aydın
Merhaba arkadaşlar, sizce daireye kadar fiber internet altyapısı belediyeyi özgürlükçü politikayla CHP yönetirse mi iktidar destekli AKP yönetirse mi daha hızlı gelir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, sizce daireye kadar fiber internet altyapısı belediyeyi özgürlükçü politikayla CHP yönetirse mi iktidar destekli AKP yönetirse mi daha hızlı gelir?

Bu işin siyasetle alakası yok. Belediye ile de alakası yok. Gidersin Türk Telekom müdürlüğüne içeride dayın varsa 1 günde gelir yoksa yıllar alır.

Talebe bağlı. Eğer bulunduğunuz ilçe, mahallede talep çoksa hızlı gelir. Yerel yönetimlerle alakalı bir durum yok.

Belediye ile ilgili değil.
BTK ile ilgili.
BTK, şu tarihte şu İL/İLÇE'ye fiberoptik çalışması yapılacak dedikten sonra belediyeler sadece kazı sürecinin operasyonel kısmını yönetiliyorlar.

Talebe bağlı. Eğer bulunduğunuz ilçe, mahallede talep çoksa hızlı gelir. Yerel yönetimlerle alakalı bir durum yok.

Talepten ziyade potansiyel müşteri durumuyla ilgili.
Pandemi döneminde tek başıma bulunduğum semte fiber getirmiştim.
Benden başka talepte bulunan dahi yoktu.

Talepten ziyade potansiyel müşteri durumuyla ilgili.

Buna inanmıyorum yaşadığım bölgenin 2 3 mahalle ilerisinde fiber var kullanan Max 50 müşteri var kaç metrelik fiber hattında. Onun bir aşa mahallesine yapsalar en az 4 bin müşterileri olabilir ama çalışmayla ilgili proje bile çizilmemiş.

Benim olduğum mahallenin projesi çizilmiş ama daha adım yok bir geçen benim mahallenin yanındaki mahalleye saha dolabına fiber getirmişler o kadar. (proje 5 6 yıl önce çizilmemiş hala yapan yok)

TT, Varlık Fonuna geçmeden önce yani bankaların elindeyken aşırı hızlı FTTH çekimi yapıyordu. Gelmesi imkansız bölgelere VDSL geldi. Ardından Varlık Fonuna devredildi ve yatırımlar yavaşladı. Bu yavaşlama birden olmadı ama bankaların getirdiği düzgün insanlar 1 yıla yakın bunu devam ettirmeyi başarabildi. Hala devam ettiren var ama eski temposuna döndü.

Bankalar, FTTH'in maaliyetsiz olması (VDSL'e göre) nedeniyle epey bir para kazandı. Sonrası malum. Başa döndük.

2 3 mahalle ilerisinde fiber var kullanan Max 50 müşteri var

Bu ayrı bir durum.
Belki makamlarda akrabası olan torpilciler vardır. :)
İstanbul Şile ilçesinde senelerce fiberoptik bulunmadı. Çekmeköy üzerinden döneminin belediye başkanının evine özel olarak fiberoptik çekildi. Haliyle çevresindeki 3-5 eve de hizmet vermişlerdi.

Buna inanmıyorum yaşadığım bölgenin 2 3 mahalle ilerisinde fiber var kullanan Max 50 müşteri var kaç metrelik fiber hattında. Onun bir aşa mahallesine yapsalar en az 4 bin müşterileri olabilir ama çalışmayla ilgili proje bile çizilmemiş.

Benim olduğum mahallenin projesi çizilmiş ama daha adım yok bir geçen benim mahallenin yanındaki mahalleye saha dolabına fiber getirmişler o kadar. (proje 5 6 yıl önce çizilmemiş hala yapan yok)
TRnin bilindik sallama çalışma şekli plan proje ileri görüş sıfır. Bizim burdada üst mahallede fiber var, genelde yaşlılar oturur. Bizim mahallede sadece VDSL var burası şirket ve esnaf dolu fiber yok:)

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt