shiedae3

Başarılı
İyi Sosyaller. Odamla modem arasında 15-20 metre civarı var. Ethernet kablo çekmem gerekiyor, internet fiber. Bir dahaki ay 500Mbps pakete geçeceğim. Bana geleceğe yönelik, uzunluktan dolayı ms sorunu yaşatmayacak kablo öneriniz var mı? Şimdiden teşekkürler.

İyi Sosyaller. Odamla modem arasında 15-20 metre civarı var. Ethernet kablo çekmem gerekiyor, internet fiber. Bir dahaki ay 500Mbps pakete geçeceğim. Bana geleceğe yönelik, uzunluktan dolayı ms sorunu yaşatmayacak kablo öneriniz var mı? Şimdiden teşekkürler.
- Kablo Tipi: Cat6a veya Cat7 Ethernet kablosu tercih edin. Bu kablolar yüksek hızlar ve daha uzun mesafeler için optimize edilmiştir.

- Uzunluk: 20 metreye kadar olan uzunluklar için Cat6a veya Cat7 kabloları rahatlıkla kullanabilirsiniz. Mesafe bu kabloların performansını etkilemez.

- Frekans Desteği: Cat6a kablosu 500 MHz’e kadar frekans desteği sunarken, Cat7 kablosu 600 MHz ve üzerinde destek verir. Bu da yüksek hızlı internet bağlantılarında daha düşük gecikme ve daha az sinyal kaybı sağlar.

- Koruma: U/FTP veya S/FTP kabloları tercih ederseniz, dış etkenlere karşı daha iyi koruma sağlarsınız. Bu, sinyal kalitesini artırır.

- Kabolaşma ve Kalite: Kablo takviye edilmiş uçlar ile geliyorsa, bu kablonun daha az sorun oluşturmasını sağlar. İşletim sisteminizin Ucuz kablalara karşı hassas olduğunu unutmayın.

- Kablo Güvenliği: Kablonuzu dikkatlice çekin ve bükmelerden kaçının. Bu, kablonun performansını korumaya yardımcı olur.

Bu önerilere dayanarak uygun bir Ethernet kablosu seçebilirsiniz. İyi bir kablo, gelecekteki hız artışlarından maksimum derecede faydalanmanıza yardımcı olacaktır.