Ferrari

Başarılı
Türk Telekom yaşadığım yere FTTH altyapı getirdi. Bu yıl sonuna doğru geçmeyi planlıyorum ama kafama takılan birkaç soru var.

Diğer dairelere baktığımda, daire kapısının bulunduğu duvardan delik açıp fiber kabloyu içeri aldıklarını gördüm. Bu konuda bir sorun yok. Merak ettiğim şu: Fiberoptik kabloyu odaya kadar çekiyorlar mı, yoksa sadece girişten içeri alıp duvara sabitleyip öyle mi bırakıyorlar? Eğer sadece girişten geçirip öyle ortalık yere bırakıp gidiyorlarsa bu durumun bana faydası yok ki zaten giriş tarafında hem modeme hem ONT güç verebilecekleri bir pirizde bulunmuyor.

Bu durumda kurulum süreci tam olarak nasıl ilerliyor?

Prizin olduğu bir yere kadar çekerler diye düşünüyorum kabloyu. Ama odaya kadar getirirler mi emin değilim.

Fiber gelsin de, eve mesh kurarsın. Odaya mı girmiş vs dert değil.

20260418_094340.webp

Her katta fiberoptik kabloyu dairelere dağıtmak için bu tür kutular bulunuyor.

Fibere geçtiğim zaman gelen ekiplere derdimi anlatırım artık, olmazsa en kötü ethernet kablo filan çekerim.

TurkNet'te ben odaya çektirmiştim adamlara yardımda ettim hızlıca hallettik bence olur. Ama sağlam olmalı, köşelerden geçirirken fazla bükmemeye özen göstermen lazım yoksa internet kopmaları yaşayabilirsin, sonraki gelişte fiber kablo parası isteyebilirler.