Tolunay

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba adresimde yeni fiber altyapı yapıldı ve bende Speednet'ten 100 MB hızındaki paketi aldım. İnternet açıldığından beri sorun devam etmekte. Download yaparken aşırı drop oluyor. Kablo ile denediğimde tam performans hız alıyorum ama kablosuzda resmen çırpınıyor. Müşteri hizmetlerinden yardım aldım bir şey çıkmadı, hala uğraşıyorlar ama ne kadar uğraşıyorlar bilmiyorum belki beni kandırıyorlar. Laptopta yeni belki driverlarda hata vardır dedim, format atıp tekrar her şeyi sıfırdan yükledim değişen bir şey olmadı. Kabloluda tam çalışıp kablosuzda droplanmasının sebebi ne olabilir? İndirmeler 2 3 MB'de devam ediyor 0'a düşüyor sonra bir yükseliyor sonra yine 2 3 ve sonrasında 0 oluyor çok kararsız bir şekilde kablosuzda devam ediyor. Kablosuz upload 900MB\s hızında kesintisiz devam ederken Download'ta dropluyor. Şu an tekrardan format attım ve internet olarak telefonuma bağladım, yoksa şu an hiçbir şey indirmiyor. Çok yerde konu açtım çözüm bulamadım son çare buraya konu açtım. Burdan da bir sonuç elde edemezsem 20 metre Ethernet kablosu alıp laptopu kablolu kullanacağım.

Modem: ZyXEL EX3501-T0

Arkadaşlar merhaba adresimde yeni fiber altyapı yapıldı ve bende Speednet'ten 100 MB hızındaki paketi aldım. İnternet açıldığından beri sorun devam etmekte. Download yaparken aşırı drop oluyor. Kablo ile denediğimde tam performans hız alıyorum ama kablosuzda resmen çırpınıyor. Müşteri hizmetlerinden yardım aldım bir şey çıkmadı, hala uğraşıyorlar ama ne kadar uğraşıyorlar bilmiyorum belki beni kandırıyorlar. Laptopta yeni belki driverlarda hata vardır dedim, format atıp tekrar her şeyi sıfırdan yükledim değişen bir şey olmadı. Kabloluda tam çalışıp kablosuzda droplanmasının sebebi ne olabilir? İndirmeler 2 3 MB'de devam ediyor 0'a düşüyor sonra bir yükseliyor sonra yine 2 3 ve sonrasında 0 oluyor çok kararsız bir şekilde kablosuzda devam ediyor. Kablosuz upload 900MB\s hızında kesintisiz devam ederken Download'ta dropluyor. Şu an tekrardan format attım ve internet olarak telefonuma bağladım, yoksa şu an hiçbir şey indirmiyor. Çok yerde konu açtım çözüm bulamadım son çare buraya konu açtım. Buradan da bir sonuç elde edemezsem 20 metre Ethernet kablosu alıp laptopu kablolu kullanacağım.

Modem: ZyXEL EX3501-T0

Altyapınız FTTB mi FTTH mi?

Bilmiyorum modem arayüzünden bakılıyorsa bakayım tarif edebilir misin biliyorsan.

1740847918172.webp

Üstteki resimi referans alarak kontrol edin DSL kablosu mu bağlı yoksa WAN portunda Ethernet mi?

bu fotograf yeterli olur mu

Dosya Ekleri

• photo_2025-03-01_20-02-04 (2).webp
    photo_2025-03-01_20-02-04 (2).webp
    51 KB · Görüntüleme: 65
  • photo_2025-03-01_20-02-04.webp
    photo_2025-03-01_20-02-04.webp
    74 KB · Görüntüleme: 64
Router Wi-Fi 6 destekli, etrafında sinyali engelleyecek bir şey olmasın. Wi-Fi kartınız Wi-Fi 6 destekli değilse düşüK hız veya dalgalanma gayet normal.