PC Uzmanı

Başarılı
Merhaba arkadaşlar, GigaFiber kablosuna ek yaptıktan sonra sinyal kaybı oluyor. Bazen 5 diş iken 3 dişe düşüyor ve güzel çekerken birden çok yavaşlıyor. Ne yapılması gerekir? Ne önerirsiniz?

Modemin çekmesinin Wi-Fi çekim gücü ile alakası yok. Kablolu bir şekilde test yapın.

Fiber kablosuna ek yapılmaz kim yaptı? Siz mi yoksa firma mı?

TurkNet'i aradım hocam adam geldi yaptı gitti sinyal güzel dedi 26 falan alıyorduk sinyali 30'a kadar yolu var dedi.

Modemin çekmesinin Wi-Fi çekim gücü ile alakası yok. Kablolu bir şekilde test yapın.
PC'de kablolu denediğimde de o yavaşlığı hissediyorum hocam eskiden o şekilde yavaşlama yoktu internette.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ek iptali mümkün değilse kablo sıfırdan çekilmeli ek çoğu zaman paket kaybına yol açar DSL kadar sağlıklı olmuyor maalesef.

Ben modemi evin ortasına aldırıcam diye sıfırdan çektirdim farklı ISS tabii.

PC'de kablolu denediğimde de o yavaşlığı hissediyorum hocam eskiden o şekilde yavaşlama yoktu internette.
Bu siteden packetloss ve jitter kısmının ekran görüntüsünü atın. Internet Speed Test - Measure Network Performance | Cloudflare

Bu sitede aşağıdaki ayarları yapıp testi yapıp atın. Test sırasında başka sekmelere geçmeyin.

1778872564613.webp

Bu siteden packetloss ve jitter kısmının ekran görüntüsünü atın. Internet Speed Test - Measure Network Performance | Cloudflare

Bu sitede aşağıdaki ayarları yapıp testi yapıp atın. Test sırasında başka sekmelere geçmeyin.

Eki Görüntüle 249721

Böyle değil mi hocam, start teste tıklamadım.

Ekran görüntüsü 2026-05-15 222416.webp

Ek iptali mümkün değilse kablo sıfırdan çekilmeli ek çoğu zaman paket kaybına yol açar DSL kadar sağlıklı olmuyor maalesef.

Ben modemi evin ortasına aldırıcam diye sıfırdan çektirdim farklı ISS tabii.

Ben de başka odaya çekmek istedim hocam, yan odaya çektirdim ama artık aşağı katlarda daha az çekiyor. Mesela ek yapılmadan önce oturma odasında 5 diş çekiyordu, artık 4-3 arası gidip geliyor, mutfakta 2 dişe kadar iniyor. :(

Son düzenleyen: Moderatör: