Fiber optik kablo ve baz istasyonundan fiber nasıl çekilir?

the3536

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba,

İlk başta hatam varsa kusuruma bakmayın. Bizim kapımızın önünde Superonline Fiber/Optik rogar kapağı ve ankastre kutusu var binamıza kadar oradan Fiber/Optik kablo çekilmiş ve anladığım kadarıyla baz istasyonuna gidiyor ve bizde fiber kuydurmak istiyoruz. Binamıza bu kabloyu fiber olarak kutu kurulumu yapıp çektirebilir miyiz veya ek olarak o kablodan çekilir mi? Altyapı sorguda sadece VDSL gözüküyor adresimizde, şimdiden yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 222222.webp
    16,4 KB · Görüntüleme: 84
  • 33333333.webp
    25,1 KB · Görüntüleme: 94
  • 4444444444.webp
    44,5 KB · Görüntüleme: 84
  • cache-v2.webp
    73 KB · Görüntüleme: 86
  • WhatsApp Image 2025-02-08 at 18.53.54 (1).webp
    127,1 KB · Görüntüleme: 92
  • WhatsApp Image 2025-02-08 at 18.53.54.webp
    159,2 KB · Görüntüleme: 90
  • WhatsApp Image 2025-02-08 at 18.53.55.webp
    48 KB · Görüntüleme: 99
Genelde baz istasyonu için çekilen hattan bireysel hizmet vermiyorlar. Bu durumda ya yeni hat çekilmesi lazım ya da rögarda uygun core(çoklu kablo içerisinde yer alan tekli fiber) varsa oradan alınması lazım...

Gene de şansınızı deneyin. Bu istasyon için birine para ödeniyordur. O kişinin ulaşabildiği bir numara vardır. Onunla görüşmekte fayda var.

Teşekkür ederim anladığım kadarıyla Rogar'dan çoklu kablo ile binaya ek yapmaları lazım değil mi?

İfadeler: 62
Rögarda müsait hat varsa oradan ek alınıp yapılabilir.

Superonline müşteri hizmetlerine şikayet yazdım altyapı çalışmaları kazı çalışmamız yoktur diye klasik laf söylüyorlar biz kendimiz kendi imkanlarımız ile yapamayız mı benim peder elektrikçi.

Kendi imkanınız ile olmaz. Keşke öyle olsa...

Ustadım sağ olasın o zaman bizim fiber yalan oldu vallahi çok sinirliyim zaten o zaman o kabloları ben kendi başıma şoküp atacağım sonra müşteri hizmetlerini arayacağım gelin alın kablonuzu diyeceğim.

İfadeler: 62
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…