SF26

Üstün
Bunu yaşayanlarımız eminim ki vardır. Ben özellikle ailemin okumamış ve kendini aşırı dindar gören kesimi tarafından bu duruma maruz kalıyorum.

Örnek vermem gerekirse; Gezi Parkı protestolarını (Ben direniş demeyi tercih ediyorum ama genel kamuoyu görüşü protesto.) Savunan birisiyim ve benim görüşüm bilmiş olduğunuz üzere demokratik sosyalizm. Görüşümle ve Gezi Parkı'ndaki olaylarla alakalı hiçbir araştırma yapmayıp görüşümü terör örgütlerine bağlayarak terör örgütü sempatizanı olduğumu düşünüyorlar. (Buna benzer durumu forumda yaşamıştım, konuyu bulursam altta paylaşırım.)

Cevap vermek istediğiniz zaman da "Sus, sen eskiden olan tüp kuyruklarını falan bilmiyorsun sen cahilsin." deyip kapatmaya çalışıyorlar.
İşin özeti gençlerin ne görüşünü açıklamalarına izin veriyorlar ne de görüşleriyle alakalı en ufak fikirleri var.

Bunu yaşayanlarımız eminim ki vardır. Ben özellikle ailemin okumamış ve kendini aşırı dindar gören kesimi tarafından bu duruma maruz kalıyorum.

Örnek vermem gerekirse; gezi parkı protestolarını (ben direniş demeyi tercih ediyorum ama genel kamuoyu görüşü protesto.) Savunan birisiyim ve benim görüşüm bilmiş olduğunuz üzere demokratik sosyalizm. Görüşümle ve gezi parkı'ndaki olaylarla alakalı hiçbir araştırma yapmayıp görüşümü terör örgütlerine bağlayarak terör örgütü sempatizanı olduğumu düşünüyorlar. (buna benzer durumu forumda yaşamıştım, konuyu bulursam altta paylaşırım.)

Cevap vermek istediğiniz zaman da "sus, sen eskiden olan tüp kuyruklarını falan bilmiyorsun sen cahilsin." deyip kapatmaya çalışıyorlar.
İşin özeti gençlerin ne görüşünü açıklamalarına izin veriyorlar ne de görüşleriyle alakalı en ufak fikirleri var.

Gelişen teknolojiyle tüp kuyruklarının çözüldüğünü, bunun Erdoğan sayesinde olmadığını anlamıyorlar.
Sen ondan küçüksün diye kendileri ne derse desin inanmanı, saygı duymanı, desteklemeni bekliyorlar :D
Kendi kızları pavyonda onun bunun kucağında dolaşsa, yine de seni beni eleştirirler.
Hiçbir şey anlatamazsın bunlara, anlatma da zaten.
Bir çay bardağı dolduktan sonra ne kadar su dökersen dök su seviyesi yükselmeyecek :)

Sadece siyasi konularda değil, herhangi bir konuda her doğru olduğuna inandığınızı herkese anlatmaya çalışırsanız ama karşınızdakinin görüşü ne yaparsanız yapın değişmeyecekse tartışmanın bir anlamı yok; boşu boşuna enerjinizi tüketmiş oluyorsunuz. Bazen he deyip geçmeyi bilmek, bulunduğunuz ortama adapte olmak gerekiyor. Zaten bir şekilde doğru olan neyse ona dönüyorlar. Tecrübeyle sabit.

İllaki siyaset konuşuluyor bir yerden sonra. Kendimi açıklamaya çalışınca da olaylar böyle gelişiyor.
Bütün gün televizyon izliyorlar, sosyal medya kullanımları az. Mesela şimdi TRT haber açık sabahtan akşama kadar bir konuda dünya da birinci oluyoruz. Sürekli bir rekor kırıyoruz, öncü oluyoruz. Belki herkes böyle değildir, bu haberlere itibar etmiyordur ama ciddi bir kitleyi etkiliyor. Bak şu anda aç izle neler neler diyorlar bir uçan araba yapmadığımız kalmış 😁