Detaylar
Kim cevapladı?EFI Shell
Yetkin
Ürünün paneli berbat. İğrenç bir HDR deneyimi verecek. Zaten SDR'da bile kötü değerlere sahip (yüzde 72 NTSC gibi). Biraz daha ekleyip, MSI Modern var bir tane. HDR için daha uygun. Renk doğruluğu bu Samsung'a göre çok daha iyi (Delta değeri 2'den düşük olmasa da ve nit değeri az olsa da):
Son düzenleme:
mete01
Üstün
Ürünün paneli berbat. İğrenç bir HDR deneyimi verecek. Zaten Sdr'da bile kötü değerlere sahip (yüzde 72 NTSC gibi). Biraz daha ekleyip, MSI Modern var bir tane. HDR için uygun çünkü renk doğruluğu çok iyi.
Her şey öyle kağıt üstündeki gibi olmuyor. Çok daha iyi özellik yazıyorlar ama gelen ürün kötü çıkıyor.( Bu ürün için söylrmiyorum. Bil iyorum ürünü. Ben smart monitör kullandığım için memnunum.) Ayrıca 43 inç olması ve kumanda ile gelmesi. Kumanda mikrofonu olup YouTube'da araştırma yaparken sesli yazması yanı sıra smartthings ile bağlantılı olması. Işık ve ses sensörlerinin olması bence bu monitörü öne çıkarıyor. Biraz daha büyük ekran seviyorsa arkadaş en iyi tercih bu olacaktır.
EFI Shell
Yetkin
Ürün, "ucuz etin yahnisi" deyimine çok iyi bir örnek. Berbat bir panelle geliyor, Tizen gibi kötü bir Linux dağıtımına sahip. Nereden tutsanız (belki fiyat ve inç hariç) elinizde kalacak cinsten bir ürün. Sanırım TV/monitör ile ilgili bilginiz çok zayıf.Her şey öyle kağıt üstündeki gibi olmuyor. Çok daha iyi özellik yazıyorlar ama gelen ürün kötü çıkıyor. Ayrıca 43 inç olması ve kumanda ile gelmesi. Kumanda mikrofonu olup YouTube'da araştırma yaparken sesli yazması yanı sıra smartthings ile bağlantılı olması. Işık ve ses sensörlerinin olması bence bu monitörü öne çıkarıyor. Biraz daha büyük ekran seviyorsa arkadaş en iyi tercih bu olacaktır.
mete01
Üstün
Evet monitörü konusunda öyle. Yalnız kullandığım ürünün böyle haksız suçlamalara maruz kalması yanlış yönlendirmelere açık hale getiriyor. Yanı sıra bu ürünü kullanan kişilerden biri bile memnun değilim demez. Tizene gelirsek kötü değil sadece Androide göre biraz daha tutucu. Ancak kötü demek değil. Daha hızlı çalışıyor, evde hem Android TV hem de smart monitör m7 kullanan birisiyim. Ya siz? PC üstünden bakıp mı yorum yapıyorsunuz? Kullanarak mı?Ürün, "ucuz etin yahnisi" deyimine çok iyi bir örnek. Berbat bir panelle geliyor, Tizen gibi kötü bir Linux dağıtımına sahip. Nereden tutsanız (belki fiyat ve inç hariç) elinizde kalacak cinsten bir ürün. Sanırım TV/monitör ile ilgili bilginiz çok zayıf.
EFI Shell
Yetkin
Haksız suçlama yapmıyorum. Samsung'un, ben de, başka modellerini kullandım çok kez. Ayrıca Tizen'i vs. de biliyorum. Ürün sizi tatmin etmiş ama kalkıp da "mis gibi" vs. tarzında şeyler diyerek yanlış yönlendirme yapmanız doğru değil. Ürün sırf 43" ve Tizen olsun da ne olursa olsun mantığıyla çıkartılmış. Piyasada o paraya satılan TV'lerden çok farkı yok panel kalitesi ve arka aydınlatma kalitesi olarak. Benim attığım ürün ise 5.000-6.000 TL daha pahalı ve 27" ama çok bariz şekilde daha iyi. Ses konusunda bile hemde (Dolby TrueHD ya da EAC-3 var).Evet monitörü konusunda öyle. Yalnız kullandığım ürünün böyle haksız suçlamalara maruz kalması yanlış yönlendirmelere açık hale getiriyor. Yanı sıra bu ürünü kullanan kişilerden biri bile memnun değilim demez. Tizene gelirsek kötü değil sadece Androide göre biraz daha tutucu. Ancak kötü demek değil. Daha hızlı çalışıyor, evde hem Android TV hem de smart monitör m7 kullanan birisiyim. Ya siz? PC üstünden bakıp mı yorum yapıyorsunuz? Kullanarak mı?
mete01
Üstün
Haksız suçlama yapmıyorum. Samsung'un, ben de, başka modellerini kullandım çok kez. Ayrıca Tizen'i vs. de biliyorum. Ürün sizi tatmin etmiş ama kalkıp da "mis gibi" vs. tarzında şeyler diyerek yanlış yönlendirme yapmanız doğru değil. Ürün sırf 43" ve Tizen olsun da ne olursa olsun mantığıyla çıkartılmış. Piyasada o paraya satılan TV'lerden çok farkı yok panel kalitesi ve arka aydınlatma kalitesi olarak. Benim attığım ürün ise 5.000-6.000 TL daha pahalı ve 27" ama çok bariz şekilde daha iyi. Ses konusunda bile hem de (Dolby truehd ya da EAC-3 var).
Tamam da siz Samsung'un başka modellerini kullanmışsınız. Bu modeli kullandınız mı? Her markanın iyi ve kötü ürünleri var. Ayrıca bir TV işletim sisteminden ne bekliyorsunuz? PUBG oynatmasını mı? Yoksa akıcılık mı? Sizin attığınız üründe Dolby olması neyi etkiler ses 6watt sadece. Hafif sesli bir ortamda olsa dahi ses duyulmayacak. Mecbur hoparlör alması gerekecek. Bu ürün 5000-6000 daha ucuz daha büyük ekran daha yüksek ses ekran kalitesi de gayet güzel. Kulaktan dolma VA panel zaten ekranı kötü demek aşırı saçma. Renk gamutuna gelirsek film ve streaming genellikle DCI-P3 renk gamutunu kapsıyor. E bu monitörün DCI-P3 %85 civarında.(ChatGPT'ye göre.) Yani fiyatına göre gayet de iyi renkleri var. Neden ekstra 6000 verilsin. Yanı sıra bu ekrana sahip TV aynı fiyat olması imkanı yok. Çünkü monitörlerde ÖTV yok. Bu da daha yüksek kalite daha ucuza demek oluyor.
EFI Shell
Yetkin
Ben VA diye kötü demedim. Ayrıca DCI-P3 vs. değeri yazmıyor ve NTSC değeri belli sadece. O da düşük olduğuna göre yüzde 85 olması çok zor DCI-P3 değerinin. Ayrıca codec desteğinin önemi oluyor bazı durumlarda. Mesela soundbar vs. yoksa, Tizen'de 2018'den beri DTS'e dair bir şey alınamıyor. Ayrıca passthrough yapmasını da engelliyor bazı firmalar mesela. Ondan belirtmiştim. TV'de kullanılan Linux dağıtımı da aşırı önemli. Tizen ile doğru düzgün iş yapılamıyor. Mesela Android'de NTTS ve exFAT yok diyelim. MLUSB'yi satın alıp kullanabiliyorsunuz. Tizen'de vs. böyle şeyler çok sıkıntı mesela. Birde DCI-P3, sadece HDR için önemli bir değer. SDR için, sRGB, Rec.709 (BT.709), SMPTE-C, NTSC vs. önemli. Bir ürünün iyi olup olmadığını anlamak için kullanmak gerekli değil. Kağıt üzerindeki yazan değerler ve fiyatı az-çok fikir veriyor zaten.Tamam da siz Samsung'un başka modellerini kullanmışsınız. Bu modeli kullandınız mı? Her markanın iyi ve kötü ürünleri var. Ayrıca bir TV işletim sisteminden ne bekliyorsunuz? PUBG oynatmasını mı? Yoksa akıcılık mı? Sizin attığınız üründe Dolby olması neyi etkiler ses 6watt sadece. Hafif sesli bir ortamda olsa dahi ses duyulmayacak. Mecbur hoparlör alması gerekecek. Bu ürün 5000-6000 daha ucuz daha büyük ekran daha yüksek ses ekran kalitesi de gayet güzel. Kulaktan dolma VA panel zaten ekranı kötü demek aşırı saçma. Renk gamutuna gelirsek film ve streaming genellikle DCI-P3 renk gamutunu kapsıyor. E bu monitörün DCI-P3 %85 civarında.(ChatGPT'ye göre.) Yani fiyatına göre gayet de iyi renkleri var. Neden ekstra 6000 verilsin. Yanı sıra bu ekrana sahip TV aynı fiyat olması imkanı yok. Çünkü monitörlerde ÖTV yok. Bu da daha yüksek kalite daha ucuza demek oluyor.