Makaleler
7
Ben bu konularda çok seçiciyim. Yani önüme bodoslama film çıksa veya kapak fotoğrafı cazip gelse bile açıp seyredemiyorum.

Bilindik ve başyapıt olan çoğu dizi veya filmi biliyorum.

Peki siz dizi veya film seçerken zorlanıyor musunuz? Veya dizi/film seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?

Benim için bazen film seçmek, film izlemekten uzun olabiliyor. :D Bazen de tam aradığım diziyi bulup bitirince, o boşluk hissinden sonra yerine gelecek diziyi bulmak çok daha zor olabiliyor. :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde konusuna ve oyuncularına bakıp geçiyorum ya da Instagram'da gezerken bazı sayfalardan karşıma öneriler çıkıyor oradan birkaç tavsiye alıyorum.

İMDB puanına bakıp tercih ediyorum. Şu an izlediğim "The Witcher" dizisini de İMDB puanına bakarak izlemeye başladım puanını hak eden bir dizi. İMDB puanı yalan söylemez.

Bazen incelemelerine bakarım ona göre karar veririm. Çok ağır olanı sevmem. Sıkılırım. Ama komik olacak diye rezil olanları da sevmem. Ortası olacak. Yeri gelince ciddi yeri gelince de eğlenceli. İzlerken sıkılmayacağım film veya dizi olması lazım. Konusu beni içine çekmeli. Bir de aynı şeyler olmamalı. Aynı süper kahraman filmleri gibi. Yoksa bir daha bakmam.

IMDb puanına bakıp tercih ediyorum. Şu an izlediğim "The Witcher" dizisini de IMDb puanına bakarak izlemeye başladım puanını hak eden bir dizi. IMDb puanı yalan söylemez.

Bende bunu yapıyordum çok önceden. Bazen IMDb puanı düşük olsa bile seni içine çekecek bazı şeyler çıkıyor.

Sevdiğim oyuncular filmde varsa izliyorum. Yoksa puanına ve fragmanına bakıp şans veriyorum ve öyle izliyorum.

Bazen incelemelerine bakarım ona göre karar veririm. Çok ağır olanı sevmem. Sıkılırım. Ama komik olacak diye rezil olanları da sevmem. Ortası olacak. Yeri gelince ciddi yeri gelince de eğlenceli. İzlerken sıkılmayacağım film veya dizi olması lazım. Konusu beni içine çekmeli. Bir de aynı şeyler olmamalı. Aynı süper kahraman filmleri gibi. Yoksa bir daha bakmam.

İşte hocam tam da dediğiniz gibi olması lazım bence. Yani zaman kısıtlı, bir diziye başlasan bile seni pişman etmemsi lazım. Sürekli birbirini tekrarlayan şeylerden bir süre sonra sıkılıyorsun. Belirli bir dizi film birikimin olunca, aynı Türk dizilerinde olduğu gibi bir sahne sonra ne olacağını bilmen çok zor olmuyor. :D