Üşenmedim teker teker dramalara baktım dün gece vaktim boşken. Ticari açıdan Recep Baltaş haksız, bu net. Sen birisiyle en baştan 50/50 olarak payda anlaşıp sonra kafana göre kendi sevgilinin payını karşı taraftan kesme hakkına sahip olamazsın. Üstelik hedef şaşırtma kısmı da art niyetli, karşısındaki kişinin de sevgilisinin (eşinin her neyse) payı var diyor. Payı var da o payı %100 kendi payı içinden sevgilisine veriyor. Burada Recep Baltaş daha sonradan denkleme giren Alice'in payını karşı taraftan da kesmek istiyor. İşte bu noktada karşı tarafın %1 bile olsa o payı verme zorunluluğu yok. Ayrıca parasını sonuna kadar aldı demek de burada algı oyunu, karşıdaki kişi bu konuda net bir tavır ortaya koymasaydı Alice payı kesilmiş olarak ödemeyi alacağı açık.

Recep Baltaş'ın bu kişiyle işbirliği yapmak istememesinin başka sebepleri olabilir. Görüş farklılıkları, bazı konulardaki tavırlar ve söylemler, karşı tarafın işle ilgili bazı yetersizliklerinin olduğunu düşünmesi gibi şeyler bence de bunun için geçerli olan nedenler ama bunu da ticari bir konuyu özel hayatlara çekerek yapmak iyi niyetli bir eylem değil. 2 taraf için de söylüyorum.

Son videodaysa benim için ibre biraz karşı tarafın haklılığına kaymış durumda, adam açık açık bütün konuşmaları yayınlayalım ve takdiri başkalarına bırakalım diyorken bir kişi bunu yapmaktan kaçıyorsa ortada haklılığıyla ilgili güvenmediği ya da saklamak istediği bir şeyler var demektir. Elbette yapmak zorunda değil ama daha ilk videodan konuyu ticari anlaşmazlık kısmından çıkarıp başka taraflara saptırma niyeti var diye düşünüyorum.

Filmograf'ı da onun desteklediği büyük başka bir kanalı da (Marvel/DC videoları olan) sevmem bu arada, takip etmeyi geçen yıl bırakmıştım.

Üşenmedim teker teker dramalara baktım dün gece vaktim boşken. Ticari açıdan Recep Baltaş haksız, bu net. Sen birisiyle en baştan 50/50 olarak payda anlaşıp sonra kafana göre kendi sevgilinin payını karşı taraftan kesme hakkına sahip olamazsın. Üstelik hedef şaşırtma kısmı da art niyetli, karşısındaki kişinin de sevgilisinin (eşinin her neyse) payı var diyor. Payı var da o payı %100 kendi payı içinden sevgilisine veriyor. Burada Recep Baltaş daha sonradan denkleme giren Alice'in payını karşı taraftan da kesmek istiyor. İşte bu noktada karşı tarafın %1 bile olsa o payı verme zorunluluğu yok. Ayrıca parasını sonuna kadar aldı demek de burada algı oyunu, karşıdaki kişi bu konuda net bir tavır ortaya koymasaydı alice payı kesilmiş olarak ödemeyi alacağı açık.

Recep Baltaş'ın bu kişiyle iş birliği yapmak istememesinin başka sebepleri olabilir. Görüş farklılıkları, bazı konulardaki tavırlar ve söylemler, karşı tarafın işle ilgili bazı yetersizliklerinin olduğunu düşünmesi gibi şeyler bence de bunun için geçerli olan nedenler ama bunu da ticari bir konuyu özel hayatlara çekerek yapmak iyi niyetli bir eylem değil. 2 taraf için de söylüyorum.

Son videodaysa benim için ibre biraz karşı tarafın haklılığına kaymış durumda, adam açık açık bütün konuşmaları yayınlayalım ve takdiri başkalarına bırakalım diyorken bir kişi bunu yapmaktan kaçıyorsa ortada haklılığıyla ilgili güvenmediği ya da saklamak istediği bir şeyler var demektir. Elbette yapmak zorunda değil ama daha ilk videodan konuyu ticari anlaşmazlık kısmından çıkarıp başka taraflara saptırma niyeti var diye düşünüyorum.

Filmograf'ı da onun desteklediği büyük başka bir kanalı da (Marvel/DC videoları olan) sevmem bu arada, takip etmeyi geçen yıl bırakmıştım.

Aslında ana konu bu zaten anladığım kadarıyla, yani konu çok saçma yerlere çekiliyor adamın eşine kadar çekilmiş buralar kimseyi ilgilendirmiyor. Adam seninle iş yapıyor ve sözleşmeye sonradan üçüncü kişiyi eklediğin için tepki gösteriyor, buraya odaklanarak çözüm aşamasına gidilmesi lazım. İkisinin de videosunu baştan sona izledim ve tek takıldığım yer büşra payı oldu ne alaka cidden, kendi parandan ver adamı niye erteleyip duruyorsun yani, adamın işe geç gelmesi ya da videolarda solculara laf atması falan buralar izleyiciyi ilgilendiriyor, arka planda yaptıkları sözleşmeyi ilgilendirmiyor yani %50 ile alakası yok bunların.

Dipnot: 2013 yılından beri Recep baltaşı takip eden birisi olarak yazıyorum bu yorumu.

Filmograf denilen arkadaşı ne kadar fazla savunan adam var mış forumda. ''Aslında takipçinim'' ayakları da komedi, sanki bu olay üzerinden başka bir olayın hırsı alınıyor gibi Recep Baltaş'tan.

Filmograf denilen arkadaşın bu ilgi şeyliği ile haklı çıkabilme ihtimali mümkün değil. Olay mağduriyet değil, niyet bozuk.

Ayrıca benim anlam veremediğim nokta, videoda Recep Baltaş avukatları aracılığıyla beraber çekmiş oldukları videolardan alacağı tüm parayı Filmograf'a ödediğini belirtti. Yani Filmograf artık Recep Baltaş'tan alacağı bir şey kalmadığı halde halen konuyu tamamen prim için uzatıyor. Yok sevgiliye pay istenmiş de, yok o olmuş da. Arkadaşım alacağın parayı aldığına göre halen konuyu neden sulandırıyorsun?

Çünkü adamın niyeti ayrı. Adam yıllar boyunca sektörde birinin üzerinden prim kasacağı anı beklemiş.

Filmograf denilen arkadaşı ne kadar fazla savunan adam var mış forumda. "aslında takipçinim" ayakları da komedi, sanki bu olay üzerinden başka bir olayın hırsı alınıyor gibi Recep Baltaş'tan.

Filmograf denilen arkadaşın bu ilgi şeyliği ile haklı çıkabilme ihtimali mümkün değil. Olay mağduriyet değil, niyet bozuk.

Ayrıca benim anlam veremediğim nokta, videoda Recep Baltaş avukatları aracılığıyla beraber çekmiş oldukları videolardan alacağı tüm parayı Filmograf'a ödediğini belirtti. Yani filmograf artık Recep Baltaş'tan alacağı bir şey kalmadığı halde halen konuyu tamamen prim için uzatıyor. Yok sevgiliye pay istenmiş de, yok o olmuş da. Arkadaşım alacağın parayı aldığına göre halen konuyu neden sulandırıyorsun?

Çünkü adamın niyeti ayrı. Adam yıllar boyunca sektörde birinin üzerinden prim kasacağı anı beklemiş.

Tamam, Recep haklıysa neden mesajları vermek istemiyor? Tamam, Recep haklıysa neden en başta Ali'nin payından kendi eşine pay çıkarmaya çalışıyor? Bizim halkımız sever adında Recep geçenleri haksız yere savunmayı.

Filmograf denilen arkadaşı ne kadar fazla savunan adam var mış forumda. ''Aslında takipçinim'' ayakları da komedi, sanki bu olay üzerinden başka bir olayın hırsı alınıyor gibi Recep Baltaş'tan.

Ayrıca benim anlam veremediğim nokta, videoda Recep Baltaş avukatları aracılığıyla beraber çekmiş oldukları videolardan alacağı tüm parayı Filmograf'a ödediğini belirtti. Yani Filmograf artık Recep Baltaş'tan alacağı bir şey kalmadığı halde halen konuyu tamamen prim için uzatıyor. Yok sevgiliye pay istenmiş de, yok o olmuş da. Arkadaşım alacağın parayı aldığına göre halen konuyu neden sulandırıyorsun?

Olayı sadece youtube'dan takip eden biri olarak yorum yazmak istedim. Filmograf 20-30 bölümdür ücretsiz şekilde gelerek programa emek verdiğini, sponsor bulunmasında katkısı olduğunu belirtmiş; bu sebeple de sponsor anlaşmasının kapsadığı 2025 yılının gelecek ücretlerinde de payı olduğunu iddia ediyor.

Filmograf sponsor bulunması sonrası iddiasına göre isteği dışında programdan çıkarılması nedeniyle hala anlaştıkları %50 hakkını alamadığını/alamayacağını iddia ediyor. Açıkçası Recep Baltaş'ın buna yanıtı ne olacak merak ediyorum, bence ''gelmediği bölümlerin parasını mı vereceğim.'' de diyebilir.

Yani Filmograf artık Recep Baltaş'tan alacağı bir şey kalmadığı halde halen konuyu tamamen prim için uzatıyor.
Olayı büyütmesinin altında sonraki yayınlardaki payını da almak istemesi yatıyor ve bence çok zorlama bir talepte bulunuyor. Sözleşmelerde açık şekilde yol ayrılığı sonrasında da planlanan dönemin kalan bölümlerinden pay alabileceği yazılı değilse bir şey alabileceğini beklemek abartı. Sözleşme içinde olmayan bir talepte bulunuyor demektir, hakimin de futbolcu örneğine bakarak bu konuda hak vereceğini sanmıyorum. Tek taraflı fesih durumunun haklılığına göre karar değişebilir. Tabii ortada düzgün bir yazılı sözleşme var mı yok mu onu bile bilmiyoruz.

Aslında ana konu bu zaten anladığım kadarıyla, yani konu çok saçma yerlere çekiliyor adamın eşine kadar çekilmiş buralar kimseyi ilgilendirmiyor. Adam seninle iş yapıyor ve sözleşmeye sonradan üçüncü kişiyi eklediğin için tepki gösteriyor, buraya odaklanarak çözüm aşamasına gidilmesi lazım. İkisinin de videosunu baştan sona izledim ve tek takıldığım yer büşra payı oldu ne alaka cidden, kendi parandan ver adamı niye erteleyip duruyorsun yani, adamın işe geç gelmesi ya da videolarda solculara laf atması falan buralar izleyiciyi ilgilendiriyor, arka planda yaptıkları sözleşmeyi ilgilendirmiyor yani %50 ile alakası yok bunların.

Dipnot: 2013 yılından beri Recep baltaşı takip eden birisi olarak yazıyorum bu yorumu.
Adam %50 payını aldı. İki ödeme aldı ki bir ödeme daha alcak, sponsor parayı verir vermez.

Adamın eşine kadar çekilmişmişmiş. Hadi ya? Şirketin proje sorumlusu Alice Büşra Alçınar’a sürekli sevgilisi deyip kendi eşini reddetme noktasına gelen birine karşı gözünüzü kapatmış olmanız çok garip.

Neyse, haklının acelesi yok. Dost Kayaoğlu, Dost’un eşi, Harun Can ve Emin Çıtak bir şeyler yaşadıysa, herifin eski çalışanları bile bize yazıp başlarından geçenleri anlattıysa bu herif daha çok su götürür.

Ha bu arada ben videoda haksız olduğum konuda haksızım dedim. Sanırım onun gibi sürekli hep ben haklıyım demem lazımdı 🤡

Adam %50 payını aldı. İki ödeme aldı ki bir ödeme daha alcak, sponsor parayı verir vermez.

Adamın eşine kadar çekilmişmişmiş. Hadi ya? Şirketin proje sorumlusu Alice Büşra Alçınar’a sürekli sevgilisi deyip kendi eşini reddetme noktasına gelen birine karşı gözünüzü kapatmış olmanız çok garip.

Neyse, haklının acelesi yok. Dost Kayaoğlu, Dost’un eşi, Harun Can ve Emin Çıtak bir şeyler yaşadıysa, herifin eski çalışanları bile bize yazıp başlarından geçenleri anlattıysa bu herif daha çok su götürür.

Ha bu arada ben videoda haksız olduğum konuda haksızım dedim. Sanırım onun gibi sürekli hep ben haklıyım demem lazımdı 🤡

Recep bey siz tekrar bir video atmayı düşünüyor musunuz yanıt olarak?

Arkadaşın, findom iddiaları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Benim anlamadigim, bazilari tarafindan karsi tarafin mesajlar hakkindaki tutumunun gereksiz takdir gormesi. Bu adam denildigi gibi mesajlari seffaf bir sekilde yayinlama taraftariysa Recep Baltas'in "avukat araciligiyla yazili talep" cagrisi niye bu kadar uzun ve gereksiz sure yanitsiz kaldi? Karsidakiyle araniz ne kadar kotu olursa olsun, yazili olarak talep istemesi boyle bir ulkede gayet anlasilabilir cunku.