Detaylar
Kim cevapladı?Cekirdekseverim
Üyecik
Güzel manipüle etmişsin, tebrik ederim. Videonun konusu, %50-%50 anlaşılan bir şeyden pay kırpılması. Adamın derdi, yazılı olarak anlaşılan payının derdinde. “Sözleşme yok” bahanesine sığınmışsın fakat Türk Borçlar Kanunu’na göre WhatsApp veya mail üzerinden yazılan pay, sözleşme niteliği taşır. Dolayısıyla “sözleşme yok” tarafına sığınman saçma.Videoyu tamamen izlemeye vaktim yoktu, timeline kısmından bazı dikkat çekici yerleri 10-15 dakika kadar izledim. Videoyu biraz çekmek için çekmiş bana kalırsa.
Recep abi genel olarak yoğun bir insan. Yeri geliyor ben bile 1 gün bekliyorum cevap vermesini, bunda anormal bir şey yok. Hatta bazen saatlerce cevap beklediğimde mesajıma emoji bıraktığı da oluyor ama ben buna darılmıyorum veya alınmıyorum. Yani adama "abi site yanıyor" desem adam ancak müsait olduğu zaman geri dönüş yapar. Adam yoğun abi, kalkıp da "sen bana niye cevap yazmadın abi hayırdır" diye drama mı çıkarayım? Yoğun olduğu gerçeğini şu an arka planda devam eden 100'ü aşkın video projesini dile getirerek kanıtlayabilirim. Adam en azından mesajını gördüm okudum, tamamdır veya teşekkür ederim şeklinde emoji bırakıyor, görüldü mü atsın? Bu tarz saçma konuları takacak kadar küçük olmadığımızı varsayıyorum ama sanırım bir tek biz bu kadar olgunuz.
Videonun temel konusu sponsor geldikten sonra bana yol verdi kafasında ilerlemiş. Kısa Devre programına sponsor 17 Nisan'da yayınlanan 16. bölümde gelmiş, yani sonrasında kendisiyle 20 bölüm daha çekilmiş ve aylarca gelen sponsor ücretlerini de göndermiş. Özetle, sponsor geldi bana yol verdi başkasını aldı kafası yok gibi görünüyor. Kaldı ki ortada imzalanmış bir sözleşme yok, yani şu kadar bölüm veya şu kadar sene bu programı birlikte çekeceğiz gibi bir şart koyulmamış. Ha belki de oturup konuşulması gerekirdi buna ben bir şey diyemem, iki tarafın da kendince nedenleri elbet vardır.
Daha sonrasında Şahin Ekşioğlu ile anlaşıp video çekme kararı alınmış olması gayet doğal. Teknoloji alanında daha fazla bilgiye sahip bir insanı, temel amacı teknoloji üstüne konuşmak olan bir programa almak nereden baksanız mantıklı bir iş. Daha sonrasında da videoda kendisinin de söylediği gibi, Recep abi "sponsor ücretleri geldikçe göndereceğim" demiş yani mağdur etmek gibi bir planı da yok gibi.
Ayrıca bu kadar kısıtlı bütçenin arasında Recep abi herkese hakkını veren biri. Bu tarz şeylerden bahsetmeyi istemezdim ancak ufak da olsa ucundan değineyim. Ben moderatörken hazırladığım bu rehber için Recep abi özel mesaj gönderip buna ek ücret yazdıralım ay sonuna demiş biri. Ona keza uğraştığımız Hepsiburada linkleri ve sponsorluğu için uğraşan kişiye her ay ek ücret veren biri. "Tamam ücretler yüksek değil ancak elimden bu geliyor, hakkını da yemek istemiyorum" mesajını dibine kadar veren bir insan. Kalkıp da bu adama "sen benim paramı vermeyeceksin" gibi çapsız iftiralar atmamak gerek. Ek olarak üyelere özel satış konusunda daha önce bilet açtığı için bedavaya alınan birçok ürün de mevcut, aynı ürünü başka bir bilette ücretiyle almak isteyenler oldu, istese bedavaya vermeyip diğer üyeye ücretiyle satardı da.
Çağan Çelik olayının ardı arkasını bilemem, benim tek bildiğim ve gördüğüm hesap silme talebine "" bırakmış olmasıydı ve bunu Recep abiye "bu arkadaşın sıkıntısı ne abi" diye ben ilettim. Adam yoğunluktan bunu görmemişti bile, mesajları da var yani. Video altında "aramızda özel bir bağ olduğunu düşünürdüm" vs. gibi bir açıklama yapmış kendisi ama arasında özel bağ olan insan böyle saçma ve çocuksu tavırlar ile hesabını silmez.
Bu yazdıklarımı forumda yönetici olduğum ve Recep abiyi sevdiğim için değil dışarıdan mantıklı bir bakış açısı ile düşündüğüm için yazdım, oradan kalkıp da "bu da körü körüne savunuyor" demeyin. Kanaldaki aboneler gibi bu adam diyorsa kesin doğrudur kafasında biri değilim. Bir içerik üreticisini 200 bin küsur aboneli bir kanalda eleştiri bombardımanına tutmak "alın bu adamı linçleyin" demenin kibar yolu. Zaten Türk insanının özünde körü körüne takip ettiği kişiyi, ürünü veya herhangi bir şeyi savunma huyu var.
Recep Bey yurtdışında olduğu için adam birkaç defa yazmış. Sonrasında Recep Baltaş “Biz videoyu çektik” demiş ve bundan sonraki bölümler için Şahin Ekşioğlu ile anlaştığını belirtmiş. Profesyonel iş hayatında böyle bir şey olmamalı; yollarını ayıracağın kişiye en az iki hafta önce haber verirsin. Filmograf defalarca mesaj attığını, Recep Baltaş’ın dönmediğini söylemiş. “Cevap vermezsen video çekeceğim” demiş ki hakkı. Ortada “Alın linçleyin” gibi komik bir durum yok. Sen “Sponsor ücretleri geldikçe göndereceğim” mesajını atmışsın ama olay o değil zaten. Yazımı baştan oku.
Bir başka komik bulduğum konu ise şu:
“Daha sonrasında Şahin Ekşioğlu ile anlaşıp video çekme kararı alınmış olması gayet doğal. Teknoloji alanında daha fazla bilgiye sahip bir insanı, temel amacı teknoloji üstüne konuşmak olan bir programa almak mantıklı bir iş.”
Başta kabul etmeyecekti o zaman, anlaşmayacaktı dostum. Böyle kafa yapısı mı var? O programdan günler önce haberler, kaynaklar toparlanıyor, konuşmalar hazırlanıyor; yani araştırma yapılıyor. “Teknoloji bilip bilmemek” ne alaka?
Saçmaladığın başka bir yer ise “Bu kadar kısıtlı bütçe” meselesi. Sen Recep Baltaş’ın muhasebecisi misin? “Kâr elde etmese verebilir mi?” diye sorarlar adama.
Linçleme olayına gelirsek, yukarıda yazdım. Ek olarak YouTube yorumlarında “Filmograf nerede?” diye soran insanlara hem Filmograf hem de Recep Baltaş cevap veriyor ve konu orada patlıyor. Hatta orada “solcular” meselesi geçiyor (Recep Baltaş YouTube’dan silmiş ama drama sayfalarında var, bakabilirsin). Sonra video çekiliyor, “Alın linçleyin” diye bir şey yok. Buradaki moderatörler tabii ki Recep Baltaş’ı savunuyor ve sen de o bahsettiğin “Türk insanının özünde körü körüne takip ettiği kişiyi, ürünü veya herhangi bir şeyi savunma huyu var” cümlesini doğruluyorsun.
Erlik bile video altına yorum atmış. Umarım “Erlik’i tanımıyorum, şöyle böyle” de demezsiniz ve adama saldırıp kötü bir şey yapmazsınız. Recep Baltaş video atınca gerçekleri göreceğiz zaten.
- Şahsı desteğe gelen çoğu hesabın sıfır mesajı var.
- Şahıs video çekmek için bir haftadan fazla bekledi ama benim hemen, anında cevap vermem bekleniyor.
- Şahıs avukata danışıp video çekiyor, ben de avukatıma danışayım deyince haksız oluyorum.
2 ay önceki mesajları silmiş diyor, WhatsApp 2 günden eski mesajları silmeye (herkes için silme) izin vermiyor
How to delete messages | WhatsApp
How to delete messages | WhatsApp
Physic
Üstün
Tamamen tarafsız yaklaşıyorum ve önceden yaşanan bazı dramalara & olaylara dayanarak hiçbir tarafi kesin olarak haklı bulamıyorum.
Recep abi kesin yapmış demem ancak daha önceden Technopat'taki bazı iğrenç olaylar, sonra bir arkadaş ile yaşadığımız olaylar falan derken artık kim haklı, kim değil idrak edemiyorum.
Eğer hangi taraf kendinin haklı olduğunu savunuyorsa çıkarsın kanıt sunsun, konuşmak veya birbirlerine laf atmak hiçbir şeyi çözmez.
Bana katılmayan çok kişi olabilir ancak hiç kimseyi köru körüne savunmayın. Ben de burada 1.5 yıldan fazladır bulunuyorum ve Recep abi için gelmiştim.
Recep abi kesin yapmış demem ancak daha önceden Technopat'taki bazı iğrenç olaylar, sonra bir arkadaş ile yaşadığımız olaylar falan derken artık kim haklı, kim değil idrak edemiyorum.
Eğer hangi taraf kendinin haklı olduğunu savunuyorsa çıkarsın kanıt sunsun, konuşmak veya birbirlerine laf atmak hiçbir şeyi çözmez.
Bana katılmayan çok kişi olabilir ancak hiç kimseyi köru körüne savunmayın. Ben de burada 1.5 yıldan fazladır bulunuyorum ve Recep abi için gelmiştim.
Cekirdekseverim
Üyecik
- Şahsı desteğe gelen çoğu hesabın sıfır mesajı var.
- Şahıs video çekmek için bir haftadan fazla bekledi ama benim hemen, anında cevap vermem bekleniyor.
- Şahıs avukata danışıp video çekiyor, ben de avukatıma danışayım deyince haksız oluyorum.
Herkes forum kullanacak diye bir kaide yok; kaldı ki yazmayacaktım fakat bir moderatör video olmasına rağmen manipülatif bir makale yazmış. “Manipüle” yazısını komik bulduğum için cevap vermek istedim kendisine. Burası da yankı odanız değil; bir forum, insanlar hesap açıp yazması gayet doğal.
Mağduriyet yaratan birinin, olayı zaten en başından bilen kişi olarak “ben de video için zamana ihtiyacım var” demesi absürt; çünkü mağdur olanın süreci toparlaması zaman alırken, suçlanan tarafın açıklamayı geciktirmesi yalnızca samimiyetsizlik olarak algılanır. Mağduriyet yaratan kişi olarak senin açıklama yapman, belirsizliği ortadan kaldırman gerekirken hâlâ karşılaştırma yapman ise durumun tuhaflığını artırır. Yani dürüstlük ve iyi niyet ilkesi gereği, karşısındaki kişiye zarar veren veya karışıklık yaratan tarafın iletişimde daha hızlı, şeffaf ve çözüm odaklı olması gerekir. İnsanların tepkisi yersiz değil.
Siz mağdur taraf değilsiniz; kaldı ki hukuki riskten kaçınmayı anlarım ama bu aynı zamanda zaman kazanma, delil karartma ve savunma stratejisi olarak yorumlanabilir. KVKK endişesi olsa bile, mağduriyet yaratan kişi olayı en başında net ve şeffaf şekilde açıklamak yerine 1 hafta geciktirerek süreci uzatması, samimiyetten çok sorumluluktan kaçış olarak değerlendirilir.
Umarım siz ve forum yöneticileriniz anlamışsınızdır. İyi forumlar.
Arkadaşlar Türkiye'de yaşıyoruz, olayı iki kişiden de duymadan kesin yargı vermek haksızlık olur bunu sosyal medyada dönen birçok drama esnasında görmüş olduk.
Şu an Recep Baltaş bu iddialara cevap verene kadar objektif olmak gerekirse haksız, cevap videosu gelene kadar da fikrim değişmez. Umarım iki tarafta sıkıntılarını çözer.
Böyle bir şey iyi ki sana kalmamış diyelim o zaman.
Forumda herkes birine, bir ideolojiye veya başka bir şeye hakaret etmediği sürece haberleri, konuları ve olayları özgürce tartışabilir. Recep Baltaş bile böyle bir yorum yapmamışken senin böyle bir yorum yapman hiç hoş değil.
Ortada bir yanlış iddia varsa Recep Baltaş zaten iddiaları hakkıyla cevaplayacaktır, ben de böyle inanıyorum.
Şu an Recep Baltaş bu iddialara cevap verene kadar objektif olmak gerekirse haksız, cevap videosu gelene kadar da fikrim değişmez. Umarım iki tarafta sıkıntılarını çözer.
Ağızlarıyla kuş tutsalar da, yapılan bu boş dramalarla Recep Baltaş'ın cimri olduğuna kimse beni inandıramaz. Bana kalsa, Click almaması için konu onaylanmamalıydı bile.
Böyle bir şey iyi ki sana kalmamış diyelim o zaman.
Forumda herkes birine, bir ideolojiye veya başka bir şeye hakaret etmediği sürece haberleri, konuları ve olayları özgürce tartışabilir. Recep Baltaş bile böyle bir yorum yapmamışken senin böyle bir yorum yapman hiç hoş değil.
Ortada bir yanlış iddia varsa Recep Baltaş zaten iddiaları hakkıyla cevaplayacaktır, ben de böyle inanıyorum.
Son düzenleme:
theusualtechnician
Başarılı
Olayın açığa kavuşmasının iki çözümü var: Hukuk tabanında davaya gidilecek, sonuç neyse paylaşılacak veya hukuki süreçten önce iki taraf da mail ve yazışmaların paylaşılabileceğine dair yazılı beyan verecek. Kimse konuşulmamış bir %5 pay vermek zorunda değil, kimse sponsor ücretinin nasıl yarı yarıya yapılacağı hakkında bu kadar uğraşmak zorunda değil.
Kimse programla yollarının ayrıldığını bir gün önce mesajla öğrenmek, “Merak etme, ücretlerini göndereceğiz.” gibi bir mesaj alıp parasını beklemek ya da birisinin işlerini halletmesini beklemek zorunda değil. Kimse ortak fikirle ortaya çıkan bir şovdan, bir hizmetten “Abi ben seninle çekmekten vazgeçtim ya.” mesajıyla karşılaşmak zorunda değil.
Ali Bey’in hatası; her şey resmi sözleşme ile olmalıydı. Uzmanı değilim ama bir arkadaş, yazılı yazışma ve konuşmaların da geçerli olduğundan bahsetmiş. Öyleyse hukuki boyutta sonuca bağlanacağını düşünüyorum. Şahin Ekşioğlu’yla olanı da Ali Yaşar Beyefendi ile olanları da izlemiştim, hepsini de severek izliyordum. Recep Abi’yi de yaptığı işleri, teknik tarafa verdiği ağırlığı her zaman saygıyla ve zevkle izlemişimdir.
Technopat’tan sonra Techolay’da da her mecrada takip ettim kendisini; takip, beğeni, yorum vb. gün yüzüne çıkması için kendimce destekledim. Umarım Recep Abi de video çeker, iki taraftan da dinleriz. Bence kesinlikle yazışmalar paylaşılmalı, bu konuda bir uzlaşı olmalı. Her şeyin ortaya çıkması dileğiyle.
Kimse programla yollarının ayrıldığını bir gün önce mesajla öğrenmek, “Merak etme, ücretlerini göndereceğiz.” gibi bir mesaj alıp parasını beklemek ya da birisinin işlerini halletmesini beklemek zorunda değil. Kimse ortak fikirle ortaya çıkan bir şovdan, bir hizmetten “Abi ben seninle çekmekten vazgeçtim ya.” mesajıyla karşılaşmak zorunda değil.
Ali Bey’in hatası; her şey resmi sözleşme ile olmalıydı. Uzmanı değilim ama bir arkadaş, yazılı yazışma ve konuşmaların da geçerli olduğundan bahsetmiş. Öyleyse hukuki boyutta sonuca bağlanacağını düşünüyorum. Şahin Ekşioğlu’yla olanı da Ali Yaşar Beyefendi ile olanları da izlemiştim, hepsini de severek izliyordum. Recep Abi’yi de yaptığı işleri, teknik tarafa verdiği ağırlığı her zaman saygıyla ve zevkle izlemişimdir.
Technopat’tan sonra Techolay’da da her mecrada takip ettim kendisini; takip, beğeni, yorum vb. gün yüzüne çıkması için kendimce destekledim. Umarım Recep Abi de video çeker, iki taraftan da dinleriz. Bence kesinlikle yazışmalar paylaşılmalı, bu konuda bir uzlaşı olmalı. Her şeyin ortaya çıkması dileğiyle.
Son düzenleyen: Moderatör:
Tek bu olsa olay yaşanmazdı bile.
Valla babamın oğlu olsun, işi kağıda dökmeden kılımı kıpırdatmazdım.
Videoyu izlemeye devam ediyorum. Adam, eşine “eşim” demiyor; “kanalın menajeri” diyor. Yalan söylemek için daha ne kadar düşebilir bir insan diye hayretle izliyor ve videom için not alıyorum.
Yeni konular
-
-
-
Elektronik Roborock robot süpürgelerde 1.000 TL indirim!
- Fırsat Ekibi
-
-
-