Bizim milletimizin alışverişte ahlakı ortada, üstüne konuşmaya hiç gerek yok çünkü herkes biliyor. Onun için ne satış ne de alış yapmamak lazım alan da kötü niyetli çıkabiliyor satan da. Akıllı saatlere merak sarmıştım, dolaptan aldım. Sıfır dediği saatin pili balon gibi şişmiş. Diyorum anlamıyor inanmıyor, utanmasa sen pili şisirdin diyecek. Neyse ki iade sistemi olduğu için kolayca geri gönderim, ama olmasaydı büyük ihtimalle kabul etmeyecekti ben de paramı çöpe atmış gibi bir şey olacaktım.

Bizim milletimizin alışverişte ahlakı ortada, üstüne konuşmaya hiç gerek yok çünkü herkes biliyor. Onun için ne satış ne de alış yapmamak lazım alan da kötü niyetli çıkabiliyor satan da. Akıllı saatlere merak sarmıştım, dolaptan aldım. Sıfır dediği saatin pili balon gibi şişmiş. Diyorum anlamıyor inanmıyor, utanmasa sen pili şisirdin diyecek. Neyse ki iade sistemi olduğu için kolayca geri gönderim ama olmasaydı büyük ihtimalle kabul etmeyecekti ben de paramı çöpe atmış gibi bir şey olacaktım.

Kol gibi fiyatlar var millet ne yapacak. Ben çok alışveriş yaptım sorun yaşamadım.

Kol gibi fiyatlar var millet ne yapacak. Ben çok alışveriş yaptım sorun yaşamadım.
Şimdi siz sorun yaşamadınız diye yaşamayacağınız anlamına gelmiyor. Bazı satıcılar kötü niyetli. Elektronik ürünlerde hile oluyor ve alıcının bunu kanıtlaması zor oluyor. İade sistemi çok yüzeysel çalışıyor. Ben de pek yaşamadım alışveriş yaptığım satıcılar iyiydi ama böyle can sıkıcı şeyler olabiliyor.

Şimdi siz sorun yaşamadınız diye yaşamayacağınız anlamına gelmiyor. Bazı satıcılar kötü niyetli. Elektronik ürünlerde hile oluyor ve alıcının bunu kanıtlaması zor oluyor. İade sistemi çok yüzeysel çalışıyor. Ben de pek yaşamadım alışveriş yaptığım satıcılar iyiydi ama böyle can sıkıcı şeyler olabiliyor.

Çok nadir bilmeyen birisi için mümkün olabilir. Kaç yıldır alışveriş yaparım neredeyse çoğu ürünüm ikinci eldir. Elektronik ürünse her şeyini kontrol ederek satın alırım. Biraz da insan sarrafı oluyorsun karşındaki kişinin profilinden az çok anlıyorsun. Daha 2 gün önce S23 FE 256 GB aldım. 18k verdim normal şartlarda alamazdım. Hem de garantisi devam ediyor. Örneğin bir başka telefoncu da aynı cihazı satıyordu ama yurt dışı yazılımla IMEI atmışlar. Samsunglarda IMEI tutmayacağını bilmeyen birisi olsa alırdı 14K ya satıyordu adam. Bilmeyen birisi olsaydım eğer dolandırılmıştım.