Detaylar
Kim cevapladı?Nightly sürümünü yükleyerek.
The Shorekeeper
Üstün
Hızlandırma derken nasıl bir hızlandırmadan söz ediyorsunuz?
tabsleeper - Bu 🦊 Firefox (tr) uzantısını yükle
Firefox için tabsleeper eklentisini indir. Lightweight tab management Tabsleeper lets you sleep windows and tabs, putting them somewhere safe and closing the window. When you’re ready, you can wake them and pick up exactly where you left off
- Firefox tüm geçmiş, önbellek ve çerezlerini temizle.
- Kapalıysa adres çubuğuna "
about:preferences" yazıp çıkan ekranda donanım hızlandırmasını aç.
Animasyonları kapat.
Free Memory altında Minimize Memory Usage butonuna bas.
Free Memory altında Minimize Memory Usage butonuna bas.
Son düzenleme:
MasterSlenderTR
Üstün
- Makaleler
- 4
Performans için hazırlanmış Firefox user.js'lerden birini kullanabilirsiniz, mesela Fastfox: Betterfox/Fastfox.js at main · yokoffing/BetterfoxFirefox'u hızlandırmak için yapılabilecek şeyler neler?
- Web tabanlı oyun oynamıyorsanız
webgl.disabledetkinleştirerek bazı websitelerindeki gereksiz webgl özelliklerini kapatabilirsiniz. (Çoğunlukla oyun ve 3d içerik için kullanılıyor.) - İyi bir adblock kullanın, internet istekleri de çoğu zaman yavaşlatıyor.
- Firefox Sync'ı kullanmıyorsanız devre dışı bırakın. (
identity.fxaccounts.enabledözelliğini devre dışı bırakarak)
- Makaleler
- 7
Bu, bir kere yapip acilan bir sey degil. Bunu birkac kere yapmak veya bir tusa atamak gerekmekte. Buradan GC, CC ve MMU yapsaniz bile birkac dakika sonra geri RAM kullanimi firliyor zaten, cok takmamak lazim.Free Memory altında Minimize Memory Usage butonuna bas.
Eki Görüntüle 46870
Chrome'da
chrome://flags ile GPU rasterization açarak 2D grafikleri yazılımla değil de ekran kartıyla yapmasını sağlamıştım. Özellikle canvas çizimlerinin çok olduğu (ah Discord ah) sitelerde sayfanın yüklenme süresini çok düşürdü. Ayrıca browser testlerinde raster performansım da yükselmişti.Firefox Sync'ı kullanmıyorsanız devre dışı bırakın.
Kullanmak istiyorum benim için vazgeçilmez özelliklerden.
İyi bir AdBlock kullanın, internet istekleri de çoğu zaman yavaşlatıyor.
AdGuard.
Web tabanlı oyun oynamıyorsanızwebgl.disabledetkinleştirerek bazı web sitelerindeki gereksiz webgl özelliklerini kapatabilirsiniz. (çoğunlukla oyun ve 3D içerik için kullanılıyor.)
Deneyeceğim nasıl etkinleştiririm?
Bu, bir kere yapip acilan bir şey degil. Bunu birkac kere yapmak veya bir tusa atamak gerekmekte. Buradan gc, CC ve mmu yapsaniz bile birkac dakika sonra geri RAM kullanimi firliyor zaten, cok takmamak lazim.
32 GB DDR4 RAM var.
Chrome'dachrome://flagsile GPU rasterization açarak 2D grafikleri yazılımla değil de ekran kartıyla yapmasını sağlamıştım. Özellikle canvas çizimlerinin çok olduğu (ah Discord ah) sitelerde sayfanın yüklenme süresini çok düşürdü. Ayrıca browser testlerinde raster performansım da yükselmişti.
Firefox tüm geçmiş, önbellek ve çerezlerini temizle.
Yaptım.
Kapalıysa adres çubuğuna "about:preferences" yazıp çıkan ekranda donanım hızlandırmas.
Başlarda daha hızlıydı sonra güncellemeyle yavaşladı ben de nightly kullanmamaya karar verdim.
Animasyonlar akıcılığı etkiliyor.
Chromium tarayıcılarla kıyaslayıp psikolojik olarak mı yavşa hissediyorum sizde yavaş mı?
Yeni konular
-
-
S Serisi tabletlerin pil performansı S Serisi telefonlara benziyor mu?
- Mr. Soprano
-
Rehber Gaming laptoplarda 165 Hz ve 240 Hz arasında kayda değer fark var mı?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-
-
2.600 TL'ye satılan MediaTek MT7927 ile router yapmak mantıklı mı?
- shiedae3
-