• Firefox tüm geçmiş, önbellek ve çerezlerini temizle.
  • Kapalıysa adres çubuğuna "about:preferences" yazıp çıkan ekranda donanım hızlandırmasını aç.
Animasyonları kapat.
1715795769178.webp

Free Memory altında Minimize Memory Usage butonuna bas.
1715795904737.webp

Son düzenleme:
  • Web tabanlı oyun oynamıyorsanız webgl.disabled etkinleştirerek bazı websitelerindeki gereksiz webgl özelliklerini kapatabilirsiniz. (Çoğunlukla oyun ve 3d içerik için kullanılıyor.)
  • İyi bir adblock kullanın, internet istekleri de çoğu zaman yavaşlatıyor.
  • Firefox Sync'ı kullanmıyorsanız devre dışı bırakın. (identity.fxaccounts.enabled özelliğini devre dışı bırakarak)

Chrome'da chrome://flags ile GPU rasterization açarak 2D grafikleri yazılımla değil de ekran kartıyla yapmasını sağlamıştım. Özellikle canvas çizimlerinin çok olduğu (ah Discord ah) sitelerde sayfanın yüklenme süresini çok düşürdü. Ayrıca browser testlerinde raster performansım da yükselmişti.

Firefox Sync'ı kullanmıyorsanız devre dışı bırakın.

Kullanmak istiyorum benim için vazgeçilmez özelliklerden.

İyi bir AdBlock kullanın, internet istekleri de çoğu zaman yavaşlatıyor.

AdGuard.

Web tabanlı oyun oynamıyorsanız webgl.disabled etkinleştirerek bazı web sitelerindeki gereksiz webgl özelliklerini kapatabilirsiniz. (çoğunlukla oyun ve 3D içerik için kullanılıyor.)

Deneyeceğim nasıl etkinleştiririm?

Bu, bir kere yapip acilan bir şey degil. Bunu birkac kere yapmak veya bir tusa atamak gerekmekte. Buradan gc, CC ve mmu yapsaniz bile birkac dakika sonra geri RAM kullanimi firliyor zaten, cok takmamak lazim.

32 GB DDR4 RAM var.

Chrome'da chrome://flags ile GPU rasterization açarak 2D grafikleri yazılımla değil de ekran kartıyla yapmasını sağlamıştım. Özellikle canvas çizimlerinin çok olduğu (ah Discord ah) sitelerde sayfanın yüklenme süresini çok düşürdü. Ayrıca browser testlerinde raster performansım da yükselmişti.

1715799180539.webp

Firefox tüm geçmiş, önbellek ve çerezlerini temizle.

Yaptım.

Kapalıysa adres çubuğuna "about:preferences" yazıp çıkan ekranda donanım hızlandırmas.

1715799073443.webp

Başlarda daha hızlıydı sonra güncellemeyle yavaşladı ben de nightly kullanmamaya karar verdim.

Animasyonlar akıcılığı etkiliyor.
Chromium tarayıcılarla kıyaslayıp psikolojik olarak mı yavşa hissediyorum sizde yavaş mı?