Tonla tarayıcı ve/veya tarayıcı versiyonu var. Versiyonlara göre iyi-kötü durumu değişebilir.
En azından benim deneyimlerime göre kullanılmamasını söyleyebileceğim tarayıcı Google Chrome.
Gündelik/standart kullanıcılar için önerim açık ara farkla Edge ( Avantaj-dezavantaj bakımından düşündüğümde).
Profesyoneller için ise önerim Firefox (Profesyonel kelimesine takılmayın, yerine koyacak kelime aklıma gelmedi, kastımı aşan bir kelime).
Her şey doğru dediğiniz gibi. Yazılımcılar içinde Firefox tarayıcısı var: Firefox for Developers.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mümkünse Chromium tabanlı olmasın. Kendim uzun yıllardır Firefox kullanıyorum ancak son zamanlarda siteleri çok geç açıyor, örneğin bir sayfa açmam 10 saniye sürüyor veya açmıyor. Açmadığı zaman o sayfayın linkini kopyalayıp yeni sekmede açmam gerekiyor. Sorun internet veya işletim sisteminde değil. Windows 10/11, Linux'ta denedim. 2 servis sağlayıcısı, 2 Wi-Fi adaptörü ve Ethernet kablosu ile de denedim ancak sorun aynı. Diğer Firefox tabanlı tarayıcılarda da var mı bu sorun?

Brave.

@liveforspeed, @Xudayar_Mirzayev,
Bu kadar yıldan sonra neden Firefox olması gerektiği kadar popüler değil sorusuna cevabım, "Neden 7-Zip değil" sorusunun cevabı değil diye düşününce basitleşti.

Aksini iddia eden çıkar mı bilmiyorum ama 7-Zip'ten daha iyi bir sıkıştırma programı ne gördüm ne duydum.
Buna rağmen millet crackli vs saçma sapan WinZip ve RAR vs kullanıyor ama ücretsiz 7-Zip ne bilmiyor (20+ yıl).

@liveforspeed, @Xudayar_Mirzayev,
Bu kadar yıldan sonra neden Firefox olması gerektiği kadar popüler değil sorusuna cevabım, "Neden 7-Zip değil" sorusunun cevabı değil diye düşününce basitleşti.

Aksini iddia eden çıkar mı bilmiyorum ama 7-Zip'ten daha iyi bir sıkıştırma programı ne gördüm ne duydum.
Buna rağmen millet crackli vs saçma sapan WinZip ve RAR vs kullanıyor ama ücretsiz 7-Zip ne bilmiyor (20+ yıl).
İnsanlar telefonlarda Chrome'dan başka bir şey görmedikleri için bilgisayarda da Chrome kullanıyor.

Bilmedigin konulara yazma bence. Opera da Edge de Chromium tabanli. Edge de basindan beri Chromium sayilir, Internet Explorer'dan hallice olan versiyonunu onermedin herhalde :D
Yanlış hatırlamıyorsam Opera, Chrome'den daha eski bir tarayıcı.
Ancak söylediğiniz gibi sonradan kendini Chrome tabanlı yaptı galiba.

Edge hakkındaki görüşünüze diyecek bir şeyim yok ama Windows Explorer hakkında tecrübeniz az olmalı.
Explorer resmen berbat ötesiydi. Edge'in ilk hali ise Explorer'dan bile daha kötüydü.
Şu anki hali eskilere nazaran devrim-evrim. Hiç de fena değil. Microsoft kendini aşmış.

NOT: Edge tercih ettiğim bir tarayıcı değil. Genel tarayıcı tercihim uzun uzun yıllardır değişmedi: Firefox.

Edge Chromium tabanlı.

Eki Görüntüle 110013

Eki Görüntüle 110014

Şu iki ayarınızı kontrol edin @xr3less. Muhtemelen buradaki ayarlardan kaynaklı sitelerde yavaşlık yaşıyorsunuz.

HTTPS üzerinden DNS'yi kapattım şimdi.

Tonla tarayıcı ve/veya tarayıcı versiyonu var. Versiyonlara göre iyi-kötü durumu değişebilir.
En azından benim deneyimlerime göre kullanılmamasını söyleyebileceğim tarayıcı Google Chrome.
Gündelik/standart kullanıcılar için önerim açık ara farkla Edge ( Avantaj-dezavantaj bakımından düşündüğümde).
Profesyoneller için ise önerim Firefox (Profesyonel kelimesine takılmayın, yerine koyacak kelime aklıma gelmedi, kastımı aşan bir kelime).

Ek: Söylediklerim sadece PC için geçerli. Telefon için her şey tamamen farklı.

Telefonda da Firefox kullanıyorum, cihazım Android olmadığından dolayı memnun değilim ancak entegrasyon yaptığımdan ötürü Firefox kullanmaya devam ediyorum.