Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Çözüm olarak eski bir BIOS sürümüne döndüm ve 2 ay öyle kullandım. Daha sonra Asus 2 3 tane BIOS Update yayınlayınca Beta olmayan en yeni sürümü kurdum. EXPO'yu da açtım. Bir sorun kalmadı. Yani sorun Asus'un BIOS sürümündeki bozuk EXPO konfigrasyonundan kaynaklanıyormuş.
Usta konunun Windows ile alakası ne? EXPO açıkken sadece Windows'ta olsa tamam. Fakat BIOS ve Memtest'te de sorun çıkarıyor.

Windows kurulumunu EXPO ayarı açıkken deneyin bakalım hata alacak mısınız?
Çünkü daha önce bu tarz hata almadığınızı belirtmişsiniz.
Eğer bios sorun çıkarıyorsa sürüm olarak bunu önerebilirim.
Ekran Alıntısı.webp

EXPO açıkken BIOS'ta bile durmuyor. Ekran parazitlenip donuyor.
Ramlerde sorun yok gibi gözüküyor Biosu dediğim sürüme düşürüp deneyin.
Acaba diğer iki bios beta mı diye düşünüyorum şu an o konuda nek bir bilgim yok maalesef asus da bunu belirtmemiş.
Umarım değildir.
Ekran Alıntısı.webp

Ramlerde sorun yok gibi gözüküyor Biosu dediğim sürüme düşürüp deneyin.
Acaba diğer iki bios beta mı diye düşünüyorum şu an.
Umarım değildir.
Kontrol ettim dün indirirken. Hatta sorun çıkınca Beta mı diye baya bir baktım. Son iki sürümde de aynı sorun devam etti. Şimdilik EXPO kapalı bir şekilde 4800MHz'de kullanacağım. Daha sonraki BIOS Update'te düzelmezse konu açıp manuel ayar isteyeceğim.

Kontrol ettim dün indirirken. Hatta sorun çıkınca Beta mı diye baya bir baktım. Son iki sürümde de aynı sorun devam etti. Şimdilik EXPO kapalı bir şekilde 4800MHz'de kullanacağım. Daha sonraki BIOS Update'te düzelmezse konu açıp manuel ayar isteyeceğim.
3035 adlı bios sürümünü denediniz mi ?

anakartınızın modelinin bu olduğundan eminseniz flashback ile yazıdırın.

Hayır denemedim. 3057 ve 3042'yi denedim sadece. Gına geldi açıkçası. Güncelleme yapmaz olaydım.

Son iki BIOS sürümü problemli olabilir belli olmaz. Aynısı olmasa da benzer bir şey benim de başıma geldi. Format atarken USB'yi görmüyordu PC qflash Plus ile çözdüm.

Ekran Alıntısı 2.webp

A520mh anakartımda beta sürüm olan son sürüm F19D adlı BIOS sürümünü kullanıyorum. Sözde kararlı sürüm denilen F18 adlı sürüm düzgün çalışmıyor çünkü.

Gigabyte anakartlar için:

Secure Boot ayarı sonrası görüntü alamayan arkadaşlar eğer qflash + düğmesi anakartta mevcutsa qflash Plus ile güncel BIOS yazıp sorunun devam edip etmediğini kontrol edebilirler.

Hemen ardından atılan video.

Hayır denemedim. 3057 ve 3042'yi denedim sadece. Gına geldi açıkçası. Güncelleme yapmaz olaydım.

Sanırım sorun hala devam ediyor. :confused:

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm olarak eski bir BIOS sürümüne döndüm ve 2 ay öyle kullandım. Daha sonra Asus 2 3 tane BIOS Update yayınlayınca Beta olmayan en yeni sürümü kurdum. EXPO'yu da açtım. Bir sorun kalmadı. Yani sorun Asus'un BIOS sürümündeki bozuk EXPO konfigrasyonundan kaynaklanıyormuş.

Çözüm